Toimintakertomus 2018

Toimintakertomus vuodelta 2018

1. Hallitus ja toimihenkilöt

Hallituksen jäsenet tehtävineen ja heidän osallistumisensa hallituksen kokouksiin:
Katja Ahonen, sihteeri (1)
Elina Järvinen, talousvastaava, varastovastaava (7)
Minna Kumpulainen, pentuvälitys, www-sivut, varastovastaava (4)
Kati Marjala, varapuheenjohtaja, jäsenrekisteri, tiedotus, Omakissan pääkäyttäjä (8)
Susanna Piispanen, puheenjohtaja, Omakissan pääkäyttäjä (9)
Leena Oksanen, ruusukesihteeri, ulkomaiset näyttelyilmoittautumiset (8)
Satu Tillanen-Toivanen, myyntipöytä ja arpajaiset (9)
Jaakko Vajesoja, eläinsuojeluyhteyshenkilö, kalustovastaava, loukkuvastaava (6)
Pirkko Ylkänen-Heinonen, varajäsen, kokoussihteeri, sponsoriyhteyshenkilö (7)

Hallituksen kokouksia järjestettiin 9.

Pirjo Teräsalmi valittiin hallituksen varajäseneksi vuoden 2017 syyskokouksesta, mutta Pirjo haki heti vuoden
alussa eroa tehtävistään. Ero hyväksyttiin vuoden 2018 ensimmäisestä hallituksen kokouksessa. Pirjo Teräsalmi ei
osallistunut hallituksen edustajana yhdistyksen toimintaan vuonna 2018.

2. Kokoukset ja jäsenistö

Sääntömääräinen kevätkokous järjestettiin 16.5.2018 Rahula Jyväskylässä, paikalla oli 13 jäsentä. Sääntömääräinen syyskokous järjestettiin 3.11.2018 Finlandia Hotelli Albassa, paikalla oli 12 jäsentä. Toimikauden lopussa yhdistyksessä oli 270 jäsentä, joista 1 kunniajäsen (Mirjam Numminen) ja 6
ainaisjäsentä.

3. Talous

Yhdistyksen talous pysyi kunnossa ja maksuvalmius hyvänä. Yhdistyksen rahaliikenteestä vastasi Jyväskylän Tilitoimistopalvelut Ky. Toimintaa rahoitettiin jäsenmaksuilla sekä kaksi kertaa vuodessa järjestettävillä
kissanäyttelyillä.

Yhdistyksen jäsenmaksut pysyivät ennallaan. Varsinaisen-, nuoriso- ja eläkeläisjäsenen maksu oli 23 euroa, jäsenen ilman Kissa-lehteä 18 euroa, perheenjäsenen 11 euroa, ainaisjäsen 230 euroa ja kasvattajan maksama lahjajäsenyys 15 euroa.

Näyttelymaksu Kes-Kisin järjestämissä näyttelyissä oli 37 euroa (ja Kes-Kisin jäseniltä 34 euroa).

4. Kissanäyttelyt

Yhdistyksen 85. ja 86. kansainväliset kissanäyttelyt järjestettiin 24.3.2018 ja 25.3.2018 osana uusia Kids & Pets Lapsi- ja lemmikkimessuja Jyväskylän Paviljongissa. Näyttelypäällikkönä toimi Satu Tillanen-Toivanen ja näyttelysihteerinä Susanna Piispanen. Kissoja oli ilmoitettu lauantaina 370 ja sunnuntaina 327.
Näyttelyitä sponsoroi PrimaPet. Lauantaina näyttelyssä palkittiin Suomen Kissaliiton vuoden 2017 kissat ja sunnuntaina Kes-Kisin vuoden 2017 kissat. Lauantain näyttelyssä järjestettiin lisäksi leikkimielinen Junior Handler -kilpailu. Järjestelyiltään näyttelyt onnistuivat hyvin.

Yhdistyksen 87. ja 88. kansainväliset kissanäyttelyt järjestettiin 4.8.2018 ja 5.8.2018 Pieksämäen Urheilutalolla. Näyttelypäällikkönä toimi Kati Marjala ja näyttelysihteerinä Susanna Piispanen. Kissoja oli ilmoitettu lauantaina 219 ja sunnuntaina 216 kappaletta. Näyttelyitä sponsoroi PrimaPet. Näyttelyiden lipunmyyntiä piti Keski-Suomen eläinsuojeluyhdistys ja lipunmyyntitulot menivät eläinsuojelulle. Talkoiden ja kahvion osalta yhteistyötä tehtiin paikallisen Pieksämäen Salibandy ry:n kanssa. Järjestelyiltään näyttelyt onnistuivat hyvin.

5. Jäsentoiminta

Kes-Kisin kevätkokouksen yhteydessä 16.5.2018 yhteistyökumppani Rahula Jyväskylä esitteli toimintaansa ja samalla kokoukseen osallistujat saivat tutustua uusittuun liikkeeseen.
Kes-Kis järjesti ennen syyskokousta 3.11.2018 Finlandia Hotelli Albassa Kissan käyttäytyminen -luennon, jonka luennoitsijana oli Salla-Mari Kostia Animal Academystä. Ilmoittautuneita luennolle oli 31.

6. Yhteistyökumppanit

Yhteistyökumppaneina toimivat vuonna 2018 Keski-Suomen eläinklinikka, Nutrolin, PrimaPet ja Rahula Jyväskylä. PrimaPet ja Nutrolin sponsoroivat tapahtumiamme. Keski-Suomen eläinklinikka ja Rahula Jyväskylä tarjosivat jäsenillemme jäsenetuja. Kes-Kis teki yhteistyötä Keski-Suomen eläinsuojeluyhdistys ry:n ja AlmaHelp Association -yhdistyksen kanssa.

7. Muu toiminta

Kes-Kis lainasi omistuksessaan olevia loukkuja karkulaiskissojen kiinniottoa varten 11 kertaa.

8. Tiedotus

Jäsentiedottamista hoidettiin pääsääntöisesti sosiaalisen median, nettisivujen ja sähköpostin kautta.
Jäsentiedotteet lähetettiin jäsenille kuukausittain.
Yhdistyksen tiedottamisesta vastasi sosiaalisen median ja Omakissan kautta lähetettyjen jäsentiedotteiden osalta Kati Marjala.

9. Jäsenrekisteri

Kes-Kis ry:n jäsenrekisteri toimii Suomen Kissaliitto ry:n Omakissapalvelussa. Jäsenet päivittävät tietojaan itse henkilökohtaisten tunnusten avulla. Kes-Kisin Omakissa pääkäyttäjät ja jäsensihteeri hoitavat rekisteriä yhdistyksen osalta.

10. Suomen Kissaliiton liittokokoukset ja seminaarit

Kes-Kisin edustajat olivat läsnä ja käyttivät puheoikeutta Suomen Kissaliiton liittokokouksissa. Kevätliittokokouksessa 17.3.2018 Helsingissä edustajina toimivat Elina Järvinen ja Kati Marjala. Syysliittokokouksessa 20.10.2018 Tampereella edustajina toimivat Kati Marjala, Susanna Piispanen ja Satu Tillanen-Toivanen.
Suomen Kissaliiton fyysinen kehittämisseminaari peruttiin vähäisen osallistujamäärän takia.