Näyttelyn infokirje 8.-9.7.2017 Jämsä

83. ja 84. kansainvälinen kissanäyttely 8. ja 9.7.2017 Jämsässä

Näyttelypaikka: Jämsän jäähalli, Paununkatu 5, Jämsä

Ohessa muutamia näyttelyn kulun kannalta tärkeitä tietoja. Jos tarvitset lisätietoja tai muuta apua, toimihenkilömme auttavat mielellään ja vastaavat kysymyksiin. Toimihenkilöt tunnistaa näyttelyssä nimilapuista ja infopöydästä tavoitat toimihenkilöt varmimmin.

Kissan tiedot

Tarkista kissasi tiedot vahvistuskirjeestä sekä näyttelyaamuna luettelosta, ja mikäli tiedoissa ilmenee korjattavaa, ilmoita siitä viipymättä ennen näyttelyä näyttelysihteerille sähköpostilla osoitteeseen susanna.piispanen(at)keskis.net tai näyttelyaamuna sihteeristöön, kuitenkin ennen arvostelun alkua. Vastuu kissan oikeasta kilpailuluokasta ja mahdollisen kontrasigneerauksen pyytämisestä on kissan omistajalla.

Kissojen hyvinvointi

Muistattehan, että kesäaikaan on huolehdittava, ettei kissalla ole liian kuuma matkalla eikä näyttelyssä. Näyttelypaikalla saattaa tulla todella lämmin, joten näyttelyhäkin riittävästä ilmanvaihdosta tulee huolehtia. Kissalle on tarjottava ruokaa, vettä ja hiekka-astiaa tarpeeksi usein. Huolehdithan näyttelyssä myös yleisestä puhtaudesta. Suosittelemme, että kissalla olisi arvostelussa mukana oma huiska. Valjastelu kissan kanssa on näyttelyssämme kielletty. Lukaisethan vielä ennen näyttelyyn lähtöä yleiset hygieniaohjeet kissanäyttelyihin (http://www.kissaliitto.fi/terveys/nayttelyiden-hygieniaohjeet). Kissojen hyvinvointiasioissa voitte kääntyä toimihenkilöidemme puoleen.

Parkkipaikat

Näyttelypaikan pihalla on ilmaisia parkkipaikkoja.

Eläinlääkärintarkastus ja ilmoittautuminen

Eläinlääkärintarkastus on lauantaina klo 8.00 – 9.30 ja sunnuntaina klo 8.00 – 9.00. Kaikki näyttelytilaan tulevat kissat käyvät ensimmäiseksi eläinlääkärintarkastuksessa. Esitä eläinlääkärintarkastuksessa vahvistuskirje ja rekisterikirja/rokotustodistus. Kissalla tulee olla Suomen Kissaliiton näyttelysääntöjen mukaiset voimassaolevat rokotukset. Rokotustodistuksesta on löydyttävä viimeinen rokotuspäivä sekä viimeinen voimassaolopäivä. Tehosterokote on annettava vähintään 15 vuorokautta ennen näyttelyä eli näiden näyttelyiden osalta perjantaina 23. kesäkuuta.

Valkoisilta kissoilta vaaditaan kuulotodistus ja yli 10 kk:n ikäiseltä kotikissalta todistus siitä, että kissa on steriloitu/kastroitu. Kaikilla kissoilla on oltava mikrosiru. Eläinlääkärin tarkastuksen yhteydessä otetaan Suomen Kissaliiton näyttelysääntöjen mukaiset sienitestit.

Eläinlääkärintarkastuksen jälkeen ilmoittaudutaan näyttelyyn. Esitä ilmoittautumispöydässä eläinlääkärin leimaama vahvistuskirje. Mikäli kissa osallistuu näyttelyihin molempina päivinä, ilmoittaudutaan lauantaina myös sunnuntain näyttelyyn. Lauantaina tarkastettujen ja ilmoittautuneiden ei tarvitse tuoda sunnuntain vahvistuskirjettä, eikä ilmoittautua uudelleen sunnuntaina. Ilmoittautumispöydästä saat näyttelyluettelon.

Sunnuntaina kaikkien kissojen on oltava paikalla kello 9.00. Saapumalla ajoissa autat näyttelyn kulkua pysymään suunnitellussa aikataulussa!

Häkkijärjestys

Näyttelyssämme häkkipaikat on merkitty kategorioittain ja omille häkeille on jätetty paikkoja sen mukaan miten niitä on näyttelyilmoittautumisen yhteydessä ilmoitettu, muuten paikat saa valita itse. Pyydämme näytteilleasettajia täyttämään häkkirivit järjestyksessä, että häkkienväliin ei jäisi yksittäisiä tyhjiä paikkoja.

Näyttelyyn tarvitset kissaasi varten häkkiverhot näyttelyhäkin kolmelle seinälle, häkin päälle kattopalan ja pohjalle alustan (häkin korkeus 56 cm, pohja 65×65 cm). Oman häkin minimikoko on 50x50x50 cm. Oman häkin on mahduttava häkkipaikkaan, jonka pinta-ala on 65×65 cm. Mikäli osallistut perjantaina talkoisiin, voit sisustaa kissasi häkin jo silloin.

Mikäli kissasi on paikalla myös sunnuntaina, voi häkkiverhot tai oman kevythäkin jättää paikalleen lauantaina. Laita kissasi sunnuntain numero lauantaina valmiiksi häkkiin ennen kotiinlähtöä. Numerolappuja ja tusseja löytyy läheltä ruusukepöytää. Kissat, jotka tulevat paikalle vain sunnuntaina, voidaan sijoittaa vapaasti tyhjänä oleviin häkkeihin oman rotunsa alueelle.

Itämaisten rotujen Breed BIS

Breed BIS -rotujen häkkipaikat (balineesi, itämainen lyhytkarva, itämainen pitkäkarva ja siamilainen) on sijoitettu näyttelyhallin etuosaan. Tuomareita on pyydetty aloittamaan lauantaina arvostelunsa Breed BIS-roduista. Itämaisten rotujen arvostelujen ja tuomarin paras -valintojen jälkeen on ohjelmassa Siam-Orient kissayhdistys ry:n erikoisluokkien arvostelut ja rotuesittelyt paneelialueella. Itämaisten rotujen epävirallisiin erikoisluokkiin voi ilmoittautua eläinlääkärintarkastuksen päätyttyä Siam-Orient kissayhdistys ry:n pöydässä. Huom! Osallistujamäärä on rajoitettu ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Arvostelu, tuomarin parhaiden valinta ja paneeli

Arvostelu alkaa lauantaina kello 10.00 ja sunnuntaina kello 9.30. Omistajat voivat itse esitellä kissansa tuomarille. Pyydämme näytteilleasettajia seuraamaan tuomarin arvostelua ja valmistautumaan hyvissä ajoin tuomaan oman kissansa arvosteluun, jotta näyttely etenee sujuvasti. Tuomarin paras -valinnat tehdään heti laatuarvostelujen jälkeen. Tuomarin paras -valintojen ja paneelin välissä on tauko.

Kissan esittelijälle tulee olla kissan numero näkyvässä paikassa aina, kun kissa viedään tuomarille arvosteluun, VP-, ja TP-valintoihin tai paneelipaikalle.

Paneeli on kumpanakin päivänä häkitön. Paneelipaikalle järjestetään koontialue, johon omistajat tuovat kissansa suoraan assistenteille. Kissa tuodaan alueelle viimeistään edellisen luokan paneelin aikana ja kissan saapumisesta ilmoitetaan paneelijärjestäjälle. Tarvittaessa myös alueella olevia häkkejä voi käyttää, mutta siinäkin tapauksessa kissan saapumisesta on ilmoitettava järjestelijälle. Kissa luovutetaan paneeliin suoraan assistentille, jolla on kissan numero, jonka jälkeen omistaja siirtyy paneelialueen toiseen päähän vastaanottamaan kissansa. Kuulutuksia seuraamalla selviää paneelin tarkempi alkamisaika sekä paneelijärjestys.

Näyttely päättyy lauantaina kello 16.00 ja sunnuntaina kello 15.00.

Arvostelusetelit

Arvostelusetelit ovat noudettavissa sihteeristön luota. Saat kissallesi ruusukkeen näyttämällä arvostelusetelisi ruusukepöydän luona. Mikäli kissasi on ollut Tuomarin Paras tai Kategorian Paras, muistathan hakea seteliin myös NOM- ja BIS-leimat ruusukepöydästä.

Kahvio

Näyttelypaikan toisessa kerroksessa on kahvio, josta on saatavilla kuumaa ja kylmää juomaa sekä suolaista ja makeaa pikkupurtavaa molempina päivinä näyttelyn ajan.

Ruokailu

Jämsän jäähalli sijaitsee aivan Jämsän keskustan kupeessa. Keskustasta kilometrin säteeltä löytyy useampi ravintola, pizzeria, kiinalainen ravintola ja ruokakauppa.

Muuta

FIFen näyttelysääntöjen mukaan kissan kynsien tulee olla lyhennetyt, kun se esitetään tuomarille. Kissojen trimmausta tulee välttää näyttelypaikalla. Roska-astiat on sijoitettu häkkien läheisyyteen. Muistathan huolehtia kissasi häkin ja sen ympäristön siisteydestä koko näyttelyn ajan.

Talkoot

Olet tervetullut näyttelymme pystytystalkoisiin perjantaina 7.7. klo 17.00 alkaen. Voit tulla paikalle myöhemminkin. Näyttelyn purkutalkoot alkavat sunnuntaina heti näyttelyn päätyttyä. Kaikki halukkaat ovat erittäin tervetulleita auttamaan näyttelyn pystyttämisessä ja purkamisessa!

Lisätietoja

Näyttelysihteeri: Susanna Piispanen, susanna.piispanen(at)keskis.net, puh. 050 328 6888, yhteydenotot mieluiten sähköpostilla

Näyttelypäällikkö: Katja Ahonen, katja.ahonen(at)keskis.net, puh. 044 088 1125, yhteydenotot mieluiten sähköpostilla

Tervetuloa Jämsään!