Näyttelyn infokirje 4.-5.8.2018 Pieksämäki

Näyttelyn infokirje

 

87. ja 88. kansainväliset kissanäyttelyt 4. ja 5.8.2018 Pieksämäellä

 

Näyttelypaikka: Pieksämäen Urheilutalo, Opintie 4, 76100 Pieksämäki. ”Huomio! Saamamme tiedon mukaan näillä säillä näyttelypaikka voi olla lämmin tai kuuma eli varauduttehan tämän mukaisesti.”

Ohessa muutamia näyttelyn kulun kannalta tärkeitä tietoja. Jos tarvitset lisätietoja tai muuta apua, toimihenkilömme auttavat mielellään ja vastaavat kysymyksiin. Toimihenkilöt tunnistaa näyttelyssä nimilapuista. Varmimmin tavoitat toimihenkilöt infopöydästä.

 

Kissan tiedot

Tarkista kissasi tiedot vahvistuskirjeestä sekä näyttelyaamuna näyttelyluettelosta. Jos tiedoissa on korjattavaa, ilmoita siitä viipymättä näyttelysihteerille sähköpostitse susanna.piispanen(at)keskis.net tai näyttelyaamuna ennen arvostelujen alkua sihteeristöön. Vastuu kissan oikeasta kilpailuluokasta ja mahdollisen kontrasigneerauksen pyytämisestä on kissan omistajalla.

 

Kissojen hyvinvointi

Muistattehan huolehtia kissanne hyvinvoinnista. Kissalle on tarjottava ruokaa, vettä ja hiekka-astiaa tarpeeksi usein.Kissan näyttelyhäkistä vähintään yksi sivu tulee olla hengittävää materiaalia (verkkoa tai muuta vastaavaa materiaalia) ilman vapaan kiertämisen turvaamiseksi. Huolehdithan näyttelyssä myös yleisestä puhtaudesta. Suosittelemme, että kissalla olisi arvostelussa mukana oma huiska. Valjastelu kissan kanssa on näyttelyssämme kielletty. Luethan vielä kissanäyttelyiden yleiset hygieniaohjeet osoitteesta https://www.kissaliitto.fi/terveys/nayttelyiden-hygieniaohjeet. Kissojen hyvinvointiasioissa voitte kääntyä toimihenkilöidemme puoleen.

 

Sisäänkäynti

Kissanäyttelyn näytteilleasettajat kulkevat sisään Urheilutalon takapihan kautta. Näyttelyn ollessa käynnissä tämä ovi ei ole käytettävissä. Näyttelyn aikana käytetään Urheilutalon pääovea, josta myös yleisö kulkee. Katso tarkemmin oheisesta kartasta.

 

Parkkipaikat

Näytteilleasettajat parkkeeraavat ensisijaisesti Urheilutalon vasemmalla puolen olevalle hiekkakentälle, joka on merkitty karttaan P1. Tälle parkkipaikalle pääsee ajamaan Urheilutalon pihasta talon vasenta reunaa pitkin. Tämä parkkipaikka on lähinnä näytteilleasettajien sisäänkäyntiä. Jos ja kun tämä parkkipaikka on täynnä, täytetään yläpihalla oleva Urheilutalon parkkipaikka, joka on merkitty karttaan P2. Meillä on lupa tämän täyttyessä käyttää myös viereisen Ammattiopiston parkkipaikkaa, joka on merkitty karttaan P3. Paikalla on aamulla liikenteenohjaajia ohjeistamassa.

 

Eläinlääkärintarkastus

Eläinlääkärintarkastus suoritetaan pistokokein. Kaikilta kissoilta tarkastetaan näyttelysääntöjen mukaiset rokotukset ja todistukset (ks. http://www.kissaliitto.fi) sisään tultuanne. Rokotustodistuksesta on löydyttävä viimeinen rokotuspäivä sekä viimeinen voimassaolopäivä. Tehosterokote on annettava vähintään 15 vuorokautta ennen näyttelyä eli viimeistään perjantaina 20. heinäkuuta. Kaikilla näyttelyyn osallistuvilla kissoilla on oltava mikrosiru. Eläinlääkärintarkastus ja/tai ilmoittautuminen tapahtuu sekä lauantaina että sunnuntaina kello 8.00 – 9.00. Mikäli kissa ei läpäise eläinlääkärintarkastusta tulee se toimittaa pois näyttelypaikalta. (Ei soveltuvaa tilaa eläinlääkärin hylkäämille kissoille.) Tartuntavaaran vuoksi hylättyjen kissojen kanssa samassa taloudessa asuvat kissat eivät voi myöskään ottaa osaa näyttelyyn.

 

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen tapahtuu joko ilmoittautumispisteessä tai eläinlääkärintarkastuksen yhteydessä riippuen siitä, osuuko arpaonni kohdalle eläinlääkärintarkastuksen suhteen. Jos kissasi osallistuu näyttelyyn myös sunnuntaina, varmistathan, että ilmoittautuminen merkitään myös sunnuntaille. Tällöin sinun ei tarvitse tulla uudestaan sunnuntaina ilmoittautumaan. Ilmoittautumisesta tai eläinlääkärintarkastuksen yhteydessä saat luettelon, josta voit tarkistaa kissasi numeron. Vahvistuskirjettä ei tarvitse tulostaa!Sunnuntaina kaikkien kissojen on oltava paikalla kello 9.00. Saapumalla ajoissa autat näyttelyn kulkua pysymään suunnitellussa aikataulussa!

 

Häkkijärjestys

Lauantaina häkkipaikat on valmiiksi numeroitu ja häkkipaikkojen siirtäminen ilman näyttelypäällikön lupaa on ehdottomasti kielletty! Saman omistajan kissat on pyritty laittamaan vierekkäin ja näyttelypäällikölle ajoissa saapuneet häkkitoiveet on pyritty ottamaan huomioon mahdollisimman hyvin. Ongelmatilanteissa voit kääntyä näyttelypäällikön puoleen. Kissasi numeron löydät etukäteen Omakissasta, kun menet Näyttelyt-sivulle ja klikkaat kyseisen näyttelyn rivillä. Tällöin alle avautuu ilmoittamiesi kissojen tiedot ja näyttelynumerot.

Näyttelyyn tarvitset kissaasi varten häkkiverhot näyttelyhäkin kolmelle seinälle, häkin päälle kattopalan ja pohjalle alustan (häkin korkeus on 56 cm, pohja 65 cm x 65 cm). Oman häkin minimikoko on 50 cm x 50 cm x 50 cm. Oman häkin on mahduttava häkkipaikkaan, jonka pinta-ala on 65 cm x 65 cm. Mikäli osallistut perjantaina talkoisiin, voit sisustaa kissasi häkin jo silloin.

Näyttelyssämme on saatavilla PrimaCatinhajustamatonta Clean & Compact -mikrohiekkaa näytteilleasettajien käyttöön.

Mikäli kissasi on paikalla myös sunnuntaina, voi häkkiverhot tai oman kevythäkin jättää paikalleen lauantaina. Laita kissasi sunnuntain numero lauantaina valmiiksi häkkiin ennen kotiinlähtöä. Numerolappuja ja tusseja löytyy infopöydästämme.

Vain sunnuntaina paikalle tulevat kissat voidaan sijoittaa vapaasti tyhjänä oleviin häkkeihin, mielellään oman rodun lähettyville.

 

Arvostelu, tuomarin parhaiden valinta ja paneeli

Arvostelu alkaa sekä lauantaina että sunnuntaina kello 9.30. Omistajat voivat itse esitellä kissansa tuomarille. Pyydämme näytteilleasettajia seuraamaan tuomarin arvostelua ja tuomaan oman kissansa arvosteluun ajallaan, jotta näyttely etenee sujuvasti. Tuomarin paras -valinnat tehdään heti laatuarvostelujen jälkeen. Tuomarin paras -valintojen ja paneelin välissä on tauko.

Paneeli on kumpanakin päivänä häkitön. Paneelipaikalle järjestetään koontialue, johon omistajat tuovat kissansa suoraan assistenteille. Kissa tuodaan alueelle viimeistään edellisen luokan paneelin aikana ja kissan saapumisesta ilmoitetaan paneelijärjestäjälle. Kissa luovutetaan paneeliin suoraan assistentille, jolla on kissan numero. Tämän jälkeen omistaja siirtyy paneelialueen toiseen päähän vastaanottamaan kissansa. Kuulutuksia seuraamalla selviää paneelin tarkempi alkamisaika sekä paneelijärjestys.

Kissan esittelijällä tulee olla kissan numero näkyvässä paikassa aina, kun kissa viedään tuomarille arvosteluun, VP- ja TP-valintoihin tai paneelipaikalle.

Näyttely päättyy sekä lauantaina että sunnuntaina kello 15.00. Huomioithan, että tarkoittaa ajankohtaa, jolloin kissat saavat poistua paikalta, mutta näyttelyn loppupaneeli saattaa olla vielä kesken. Näyttelysääntöjen mukaan kissa ei saa poistua näyttelypaikalta ennen näyttelyn päättymistä. Mahdollinen poistumislupa on anottava kirjallisesti ennen arvostelujen alkua näyttelypäälliköltä. Poistumislupa-anomukset löytyvät infopöydästä. Huomioittehan, että poistumislupa myönnetään vain hyvin perustelluista syistä ja sääntöjen mukaan näyttelyyn osallistuva kissa, jolle on myönnetty poistumislupa ennen arvostelujen alkua, ei voi osallistua Tuomarin Paras -valintaan.

 

Arvostelusetelit

Arvostelusetelit ovat noudettavissa sihteeristön luota. Saat kissallesi ruusukkeen ruusukepöydästä näyttämällä arvostelusetelisi. Jos kissasi on ollut Tuomarin Paras tai Kategorian Paras, muistathan hakea seteliin NOM- ja BIS-leimat ruusukepöydästä. Ruusukkeet ovat vaihdettavissa leimoihin.

 

Lipunmyynti ja eläinsuojelu

Näyttely on avoinna yleisölle sekä lauantaina että sunnuntaina kello 10.00 – 15.00. Lipunmyyntiä tulee pitämään Keski-Suomen eläinsuojeluyhdistys ry (http://ksesy.fi) ja myös lipunmyyntitulot menevät eläinsuojelulle. Lippujen hinta on 5 € / 3 € ja maksuvälineinä käy sekä käteinen että yleisimmät maksukortit.

Kesi-Suomen eläinsuojeluyhdistys ottaa lipunmyynnin yhteydessä mielellään vastaan myös lahjoituksia. Tarve olisi erityisesti ruoille ja hiekoille sekä muille tarvikkeille, mutta tekstiilejä ei tällä hetkellä tarvita lisää.

 

Kahviot ja ravintolat

Näyttelypaikalla ei valitettavasti ole ravintolaa, mutta Pisaba / Pieksämäen Salibandy (http://www.pieksamaensalibandy.com) tulee pitämään kahviota kummaksikin päiväksi.

Parin kilometrin sisältä löytyy Pieksämäen keskustasta kuitenkin runsaasti ravintoloita. Osaan näistä voit tutustua osoitteessa http://www.visitpieksamaki.fi/ravintolat/.

Maksuvälineenä kahviossa käy vain käteinen, joten varaathan käteistä mukaan.

 

Muuta

FIFen näyttelysääntöjen mukaan kissan kynsien tulee olla lyhennetyt, kun se esitetään tuomarille. Kissojen trimmausta tulee välttää näyttelypaikalla. Roska-astiat on sijoitettu häkkien läheisyyteen. Muistathan huolehtia kissasi häkin ja sen ympäristön siisteydestä koko näyttelyn ajan.

 

Talkoot

Tervetuloa näyttelymme pystytystalkoisiin perjantaina 3.8 klo 17. Lauantaina näyttelyyn kissansa tuovat talkoolaiset saavat talkootöidensä lomassa pystyttää omat häkkinsä jo perjantaina. Näyttelyn purkutalkoot alkavat sunnuntaina heti näyttelyn päätyttyä. Tervetuloa auttamaan näyttelyn pystyttämisessä ja purkamisessa!

 

Lisätietoja

Näyttelypäällikkö: Kati Marjala, kati.marjala(at)keskis.net, puh. 040 759 7694. Yhteydenotot mieluiten sähköpostilla.

Näyttelysihteeri: Susanna Piispanen, susanna.piispanen(at)keskis.net. Yhteydenotot mieluiten sähköpostilla.

 

Tervetuloa Pieksämäelle!

 

Häkkikartta (pdf)