Näyttelyn infokirje 2018

Näyttelyn infokirje

85. ja 86. kansainväliset kissanäyttelyt 24. ja 25.3.2018 Jyväskylässä

Näyttelypaikka: Jyväskylän Paviljonki B-halli, Schaumanin puistotie 18, Jyväskylä

Sisäänkäynti näytteilleasettajille: Jyväskylän Paviljongin sisäänkäynti B3, Schaumanin Puistotie 18

Lähin parkkitalo: P-Paviljonki 2, Uno Savolan katu 6, Jyväskylä

Ohessa muutamia näyttelyn kulun kannalta tärkeitä tietoja. Jos tarvitset lisätietoja tai muuta apua, toimihenkilömme auttavat mielellään ja vastaavat kysymyksiin. Toimihenkilöt tunnistaa näyttelyssä nimilapuista. Varmimmin tavoitat toimihenkilöt infopöydästä.

Kissan tiedot

Tarkista kissasi tiedot vahvistuskirjeestä sekä näyttelyaamuna näyttelyluettelosta. Jos tiedoissa on korjattavaa, ilmoita siitä viipymättä näyttelysihteerille sähköpostitse susanna.piispanen(at)keskis.net tai näyttelyaamuna ennen arvostelujen alkua sihteeristöön. Vastuu kissan oikeasta kilpailuluokasta ja mahdollisen kontrasigneerauksen pyytämisestä on kissan omistajalla.

Kissojen hyvinvointi

Muistattehan huolehtia kissanne hyvinvoinnista. Kissalle on tarjottava ruokaa, vettä ja hiekka-astiaa tarpeeksi usein. Kissan näyttelyhäkistä vähintään yksi sivu tulee olla hengittävää materiaalia (verkkoa tai muuta vastaavaa materiaalia) ilman vapaan kiertämisen turvaamiseksi. Huolehdithan näyttelyssä myös yleisestä puhtaudesta. Suosittelemme, että kissalla olisi arvostelussa mukana oma huiska. Valjastelu kissan kanssa on näyttelyssämme kielletty. Luethan vielä kissanäyttelyiden yleiset hygieniaohjeet osoitteesta https://www.kissaliitto.fi/terveys/nayttelyiden-hygieniaohjeet. Kissojen hyvinvointiasioissa voitte kääntyä toimihenkilöidemme puoleen.

Sisäänkäynti

Kissanäyttelyn näytteilleasettajat kulkevat sisään Jyväskylän Paviljongin Schaumanin Puistotien puoleisesta huolto-ovesta B3 (Schaumanin Puistotie 18), jonne ajetaan P3 parkkipaikan opasteiden mukaisesti. Tarkempi sijainti selviää infokirjeen lopussa olevasta kartasta. Auton voi purkaa B3-oven lähellä. Paikalla on liikenteenohjaajia ohjeistamassa.

Parkkipaikat

Messuaikana pysäköinti on maksullista kaikilla alueilla. Pysäköinti maksaa joko 1 € / h tai 12 € / vrk, ja se maksetaan suoraan automaatteihin tai alueen valvojille. Paviljongilla on kaksi pysäköintitaloa: P-Paviljonki 1 (Satamakatu 3) ja P-Paviljonki 2 (Uno Savolan katu 6). Pysäköintitilaa löytyy lisää muun muassa Jyväsjärven sataman alueelta sekä kävelymatkan päästä keskustasta. Lisätietoja pysäköinnistä löytyy osoitteesta http://www.jklmessut.fi/kulkuyhteydet-ja-pysakointi/ ja kartta osoitteesta http://www.jklmessut.fi/cms/wp-content/uploads/2014/06/Paviljonki_pysakointi_FIN.pdf.

Eläinlääkärintarkastus

Eläinlääkärintarkastus suoritetaan pistokokein. Kaikilta kissoilta tarkastetaan näyttelysääntöjen mukaiset rokotukset ja todistukset (ks. http://www.kissaliitto.fi) sisään tultuanne. Rokotustodistuksesta on löydyttävä viimeinen rokotuspäivä sekä viimeinen voimassaolopäivä. Tehosterokote on annettava vähintään 15 vuorokautta ennen näyttelyä eli viimeistään perjantaina 9. maaliskuuta. Kaikilla näyttelyyn osallistuvilla kissoilla on oltava mikrosiru. Eläinlääkärintarkastus ja/tai ilmoittautuminen tapahtuu lauantaina kello 8.00 – 9.30 ja sunnuntaina kello 8.00 – 9.00. Mikäli kissa ei läpäise eläinlääkärintarkastusta tulee se toimittaa pois näyttelypaikalta. (Ei soveltuvaa tilaa eläinlääkärin hylkäämille kissoille.) Tartuntavaaran vuoksi hylättyjen kissojen kanssa samassa taloudessa asuvat kissat eivät voi myöskään ottaa osaa näyttelyyn.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen tapahtuu joko ilmoittautumispisteessä tai eläinlääkärintarkastuksen yhteydessä riippuen siitä, osuuko arpaonni kohdalle eläinlääkärintarkastuksen suhteen. Jos kissasi osallistuu näyttelyyn myös sunnuntaina, varmistathan, että ilmoittautuminen merkitään myös sunnuntaille. Tällöin sinun ei tarvitse tulla uudestaan sunnuntaina ilmoittautumaan. Ilmoittautumisesta tai eläinlääkärintarkastuksen yhteydessä saat luettelon, josta voit tarkistaa kissasi numeron. Saat lisäksi näytteilleasettajien pääsylipun messuille. Vahvistuskirjettä ei tarvitse tulostaa!

Huom! Yhden kissan näyttelymaksu sisältää yhden ihmisen pääsylipun. Sisään pääsee siis yksi ihminen / näyttelyyn ilmoitettu kissa (tai palkintoa noutamaan tuleva näyttelypäällikölle ilmoitettu Kissaliiton Vuoden kissa). Mikäli yhden kissan mukana saapuu näyttelyyn useampi ihminen, on muiden ostettava pääsylippu erikseen. Pääsylipun voi ostaa etukäteen verkkokaupasta tai näyttelyyn tultaessa Paviljongin lipunmyynnistä

Sunnuntaina kaikkien kissojen on oltava paikalla kello 9.00. Huom! Kesäaika alkaa eli kelloja käännetään tunnilla eteenpäin lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Varmistathan, että olet sunnuntaina oikeassa ajassa. Saapumalla ajoissa autat näyttelyn kulkua pysymään suunnitellussa aikataulussa!

Häkkijärjestys

Häkkipaikkoja ei ole numeroitu vaan ne täytetään kategorioittain järjestyksessä. Jos mukanasi on eri kategorioihin kuuluvia kissoja, voit vapaasti valita niistä kategorioista häkkipaikkasi. Ongelmatilanteissa voit kääntyä näyttelypäällikön puoleen. Kissasi numeron löydät etukäteen Omakissasta, kun menet Näyttelyt-sivulle ja klikkaat kyseisen näyttelyn rivillä. Tällöin alle avautuu ilmoittamiesi kissojen tiedot ja näyttelynumerot.

Näyttelyyn tarvitset kissaasi varten häkkiverhot näyttelyhäkin kolmelle seinälle, häkin päälle kattopalan ja pohjalle alustan (häkin korkeus on 56 cm, pohja 65 cm x 65 cm). Oman häkin minimikoko on 50 cm x 50 cm x 50 cm. Oman häkin on mahduttava häkkipaikkaan, jonka pinta-ala on 65 cm x 65 cm. Mikäli osallistut perjantaina talkoisiin, voit sisustaa kissasi häkin jo silloin.

Näyttelyssämme on saatavilla PrimaCatin hajustamatonta Clean & Compact –mikrohiekkaa näytteilleasettajien käyttöön.

Mikäli kissasi on paikalla myös sunnuntaina, voi häkkiverhot tai oman kevythäkin jättää paikalleen lauantaina. Laita kissasi sunnuntain numero lauantaina valmiiksi häkkiin ennen kotiinlähtöä. Numerolappuja ja tusseja löytyy infopöydästämme.

Vain sunnuntaina paikalle tulevat kissat voidaan sijoittaa vapaasti tyhjänä oleviin häkkeihin, mielellään oman rodun lähettyville.

Arvostelu, tuomarin parhaiden valinta ja paneeli

Arvostelu alkaa lauantaina kello 10.00 ja sunnuntaina kello 9.30. Omistajat voivat itse esitellä kissansa tuomarille. Pyydämme näytteilleasettajia seuraamaan tuomarin arvostelua ja tuomaan oman kissansa arvosteluun ajallaan, jotta näyttely etenee sujuvasti. Tuomarin paras -valinnat tehdään heti laatuarvostelujen jälkeen. Tuomarin paras -valintojen ja paneelin välissä on tauko. Lauantaina tauolla palkitaan Suomen Kissaliiton Vuoden Kissat 2017 ja sunnuntaina Keski-Suomen Kissayhdistys ry:n Vuoden Kissat 2017.

Paneeli on kumpanakin päivänä häkitön. Paneelipaikalle järjestetään koontialue, johon omistajat tuovat kissansa suoraan assistenteille. Kissa tuodaan alueelle viimeistään edellisen luokan paneelin aikana ja kissan saapumisesta ilmoitetaan paneelijärjestäjälle. Kissa luovutetaan paneeliin suoraan assistentille, jolla on kissan numero. Tämän jälkeen omistaja siirtyy paneelialueen toiseen päähän vastaanottamaan kissansa. Kuulutuksia seuraamalla selviää paneelin tarkempi alkamisaika sekä paneelijärjestys.

Kissan esittelijällä tulee olla kissan numero näkyvässä paikassa aina, kun kissa viedään tuomarille arvosteluun, VP- ja TP-valintoihin tai paneelipaikalle.

Näyttely päättyy lauantaina kello 17.00 ja sunnuntaina kello 16.00. Näyttelysääntöjen mukaan kissa ei saa poistua näyttelypaikalta ennen näyttelyn päättymistä. Mahdollinen poistumislupa on anottava kirjallisesti ennen arvostelujen alkua näyttelypäälliköltä. Poistumislupa-anomukset löytyvät infopöydästä. Huomioittehan, että poistumislupa myönnetään vain hyvin perustelluista syistä ja sääntöjen mukaan näyttelyyn osallistuva kissa, jolle on myönnetty poistumislupa ennen arvostelujen alkua, ei voi osallistua Tuomarin Paras -valintaan.

Arvostelusetelit

Arvostelusetelit ovat noudettavissa sihteeristön luota. Saat kissallesi ruusukkeen ruusukepöydästä näyttämällä arvostelusetelisi. Jos kissasi on ollut Tuomarin Paras tai Kategorian Paras, muistathan hakea seteliin NOM- ja BIS-leimat ruusukepöydästä. Ruusukkeet ovat vaihdettavissa leimoihin.

Junior Handler

Näyttelyssämme järjestetään lauantaina Junior Handler, johon voi ilmoittautua perusarvosteluun ilmoitettu kissa ja alle 15-vuotias lapsi kissan omistajan ja lapsen huoltajan luvalla ja vastuulla. Sarjoja on kaksi: alle 10-vuotiaille ja 10 vuotta täyttäneille lapsille. Kumpaankin sarjaan otetaan maksimissaan kymmenen osallistujaparia. Ilmoittautuminen tapahtuu lauantaina näyttelymme infopöydässä klo 11.00 mennessä. Infosta saa tarkemman ohjeistuksen. Arvostelut alkavat klo 11.30. Osallistumismaksu on 5 € ja se maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Seuraa myös tämän arvostelun etenemistä, jotta voit olla paikalla omalla vuorollasi. Pyydä tarvittaessa apua Junior Handlerin assistentilta.

Muut tapahtumat

Kissanäyttelymme on osa Kids & Pets-messuja. Kaikki näyttelyyn osallistuvat voivat vierailla myös Kids-messuosastoilla ja käydä katsastamassa koirien pentunäyttelyn sekä kaninäyttelyn. Muistathan pitää kulkuluvan esillä! Lisätietoja löytyy osoitteesta http://kids-pets.fi/. Tervetuloa tutustumaan tarjontaan!

Näyttelyssämme on sunnuntaina paikalla Keski-Suomen eläinsuojeluyhdistys ry. He ottavat mielellään vastaan lahjoituksia. Erityisesti on pulaa kissan hiekasta ja laadukkaasta märkäruoasta. Jos et pääse sunnuntaina paikalle, voit osallistua keräykseen lauantaina infopöydässämme.

Kahviot ja ravintolat

Lauantai 25.3.2018

Ravintola Fiilinki D-hallissa avoinna 9.00-18.00: lounasta tarjolla klo 11.00-15.00

Kahvila Kärrynpyörä C1-hallissa avoinna 10.00-18.00

Sunnuntaina 26.3.2018

Ravintola Fiilinki, D-hallissa avoinna 8.30-17.00: lounasta tarjolla 11.00-15.00

Kahvila Kärrynpyörä C1-hallissa avoinna 9.00-17.00

Muuta

FIFen näyttelysääntöjen mukaan kissan kynsien tulee olla lyhennetyt, kun se esitetään tuomarille. Kissojen trimmausta tulee välttää näyttelypaikalla. Roska-astiat on sijoitettu häkkien läheisyyteen. Muistathan huolehtia kissasi häkin ja sen ympäristön siisteydestä koko näyttelyn ajan.

Talkoot

Tervetuloa näyttelymme pystytystalkoisiin perjantaina 23.3. klo 17.00-18.30 välillä. Kulkuluvan saa paikan päällä. Lauantaina näyttelyyn kissansa tuovat talkoolaiset saavat talkootöidensä lomassa pystyttää omat häkkinsä jo perjantaina. Näyttelyn purkutalkoot alkavat sunnuntaina heti näyttelyn päätyttyä, mutta varsinainen tyhjennys ja purku saa alkaa vasta klo 17.30. Huoltoaikana eli pystytys- ja purkutalkoissa voimme käyttää B-hallin huolto-ovea B3. Nämä on merkitty alimmaiseen karttaan. Tervetuloa auttamaan näyttelyn pystyttämisessä ja purkamisessa!

Lisätietoja

Näyttelypäällikkö: Satu Tillanen-Toivanen, satu.tillanen-toivanen(at)keskis.net, puh. 040 759 7694, yhteydenotot mieluiten sähköpostilla

Näyttelysihteeri: Susanna Piispanen, susanna.piispanen(at)keskis.net, puh. 050 328 6888, yhteydenotot mieluiten sähköpostilla

Tervetuloa Jyväskylään!