79. ja 80. kansainvälinen kissanäyttely 16. ja 17.7.2016 Jämsässä

Kaksi erillistä näyttelyä, kaikki kategoriat ja kotikissat molempina päivinä

Näyttelypaikka: Jämsän jäähalli, Paununkatu 5, Jämsä

Viimeinen ilmoittautumispäivä: 15.6.2016

Eläinlääkärintarkastus: lauantaina klo 8.00-9.30 ja sunnuntaina klo 8.00-9.00

Arvostelu alkaa: lauantaina klo 10.00 ja sunnuntaina klo 9.30

Avoinna yleisölle: lauantaina klo 10-16 ja sunnuntaina klo 10-15

Näyttely päättyy: lauantaina klo 16 ja sunnuntaina klo 15

Näyttelyluokat: 1-17

Kategorian parhaat valitaan erikseen kategorioissa 1, 2, 3 ja 4. Lisäksi valitaan kategorian paras kotikissa tai mikäli kotikissoja on ilmoitettu yli kymmenen valitaan erikseen kategorian paras pitkäkarvainen kotikissa ja kategorian paras lyhytkarvainen kotikissa.

Näyttelyssä noudatetaan FIFen ja Suomen Kissaliiton sääntöjä. Eläinlääkärintarkastus on pakollinen kaikille näyttelytilaan tuleville kissoille. Tarkasta voimassa olevat rokotussäännöt sekä näyttelyssä tarvittavat todistukset. Huom! Viimeinen sallittu rokotuspäivä näihin näyttelyihin on perjantai 1. heinäkuuta. Rekisterikirja ja/tai rokotustodistus on esitettävä eläinlääkärintarkastuksessa. Omistajat voivat itse esitellä kissansa tuomareille. Häkkien koko on 65 x 65 x 56 cm, ei kaksoishäkkejä. Omat häkit on ilmoitettava ilmoittautumisen yhteydessä. Oman häkin minimikoko on 50 x 50 x 50 cm ja sen on mahduttava tarjoamallemme häkkipaikalle.

Tulonsa vahvistaneet tuomarit

 • Elin Hoffner (SE) III, IV
 • Henry Hornell (PL) I, II, III, IV
 • Marjatta Koskenkangas (FI) I, II, IV
 • Elena Noskova (RU) I, II, III, IV
 • Pia Nyrup (DK) III, IV
 • Natalia Sidorova (RU) III, IV
 • Bjarne Wikström (FI) II
 • Anna Wilczek (PL) I, II, III, IV

Tuomarioppilaana

 • Kaisa Savolainen (FI) III, IV
 • Fanny Tavernise (SK) III

Lisää tuomareita kutsutaan. Oikeus muutoksiin pidätetään. 

Näyttelymaksut

 • KES-KIS-jäseniltä 33 € / kissa / päivä
 • FIFe-jäseniltä 37 € / kissa / päivä
 • FIFen ulkopuolisilta 50 € / kissa / päivä
 • Tarkistusluokka perusarvostelun yhteydessä 16 € / kissa, erikseen normaali näyttelymaksu
 • Veteraaniluokka perusarvostelun yhteydessä 10 € / kissa, erikseen normaali näyttelymaksu
 • Kasvattaja- ja siitosluokat ovat maksuttomia, jos kissa osallistuu muuhun luokkaan, erikseen normaali näyttelymaksu
 • Kaverikissan eläinlääkärintarkastus 5 € / kissa
 • Näyttelyluettelo (yhdistetty molemmat päivät) sisältyy näyttelymaksuun
 • Ruusukkeet ovat maksuttomia ja vaihdettavissa leimoihin

Ilmoittautuminen

Ilmoittautumiset ensisijaisesti Omakissa-järjestelmän kautta. Näyttelymaksu tulee suorittaa Omakissa-järjestelmän tietojen mukaisesti ilmoittautumispäivänä. Viitenumeroa on ehdottomasti käytettävä.

Leimakortilla maksettaessa Omakissassa maksutavaksi valitaan leimakortti ja leimakortti postitetaan näyttelysihteerille ilmoittautumispäivänä. Leimakorttiin kirjoitetaan omistajan nimi, ilmoitettavan kissan nimi ja EMS-koodi sekä näyttelyn päivämäärä.

Mikäli kissa osallistuu useampaan luokkaan, tulee ilmoittautuminen tehdä erikseen jokaiseen luokkaan. Siitos- ja kasvattajaluokat muodostuvat kuitenkin automaattisesti, jos kissa on ilmoitettu perusarvosteluun. Erikseen näistä tulee tehdä oma ilmoittautumisensa (kasvattajaluokan osalta valitaan joku omistetuista kissoista ja tälle kasvattajaluokka).

Mikäli näyttelymaksu tai leimakortti eivät saavu muutaman arkipäivän kuluessa, ilmoittautuminen hylätään ilman erillistä ilmoitusta. Näyttelymaksuja käsitellään kaksi kertaa viikossa ja voit tarkastaa ilmoittautumisesi tilan Omakissa-järjestelmästä. Hylätyn ilmoittautumisen tilalle voi tehdä uuden, mikäli näyttelyssä on tilaa. Huom! Näyttelyilmoittautuminen on sitova. Mikäli ilmoittautuminen perutaan ennen ilmoittautumisajan loppua, palautetaan 75% maksusta. Ilmoita peruutuksessa näyttelypäivän ja kissan tietojen lisäksi IBAN-muotoinen tilinumerosi.

Paperilomakkeella ilmoittautuvien lomakkeiden tulee olla perillä 15.6.2016 mennessä näyttelysihteerillä. Paperilla ilmoittauduttaessa näyttelymaksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä KES-KISin tilille K-S OP FI65 5290 1620 0082 31 käyttäen viitenumeroa 122027 (KES-KISin jäsenet 123314). Liitä maksukuitin kopio ilmoittautumislomakkeen kääntöpuolelle.

KES-KIS pidättää oikeuden hyväksyä osallistujat ajoissa ilmoittautuneiden joukosta kategorioittain näyttelymaksun/leimakortin saapumispäivän perusteella. Näyttelyyn otetaan noin 340 kissaa / päivä.

Häkkitoiveet näyttelypäällikölle 15.6. mennessä. Etukäteen näyttelypäällikölle ilmoitetut samaan häkkiin näyttelysääntöjen puitteissa laitettavat kaverikissat ovat tervetulleita näyttelyyn. Valitettavasti kaverikissalle ei ole mahdollista tarjota omaa häkkiä tai pöytäpaikkaa. Huomaattehan lisämaksun eläinlääkäritarkastuksesta.

Myyntipaikat ja rotupöydät sekä ilmoitukset näyttelyluetteloon ja tuomarioppilasanomukset toimitetaan 15.6. mennessä näyttelypäällikölle.

Assistentit voivat ilmoittautua suoraan pääassistentille sähköpostilla 15.6. mennessä. Assistenteille tarjotaan lounas ja maksetaan korvaus (30 € tai leimakortti / päivä).

Palkinnot ja ruusukkeet pyydetään ilmoittamaan 15.6. mennessä ruusukesihteerillemme.

Junior Handler

Näyttelyssämme järjestetään lauantaina Junior Handler, johon voi ilmoittautua perusarvosteluun ilmoitettu kissa ja alle 15-vuotias lapsi kissan omistajan ja lapsen huoltajan luvalla ja vastuulla. Sarjoja on kaksi: alle 10-vuotiaille ja yli 10-vuotiaille lapsille. Kumpaankin sarjaan otetaan maksimissaan kymmenen osallistujaparia. Ilmoittautuminen tapahtuu näyttelypaikalla lauantaina klo 11 mennessä infopöydässämme, josta saa myös tarkemman ohjeistuksen, ja arvostelut alkavat klo 12. Osallistumismaksu 5 € maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä.

Näyttelypäällikkö

Kati Marjala, kati.marjala(at)keskis.net, puh. 040 759 7694, yhteydenotot mieluiten sähköpostilla

Näyttelysihteeri

Susanna Piispanen, Pappilantie 8 A 2, 40900 Säynätsalo, susanna.piispanen(at)keskis.net, puh. 050 328 6888, yhteydenotot mieluiten sähköpostilla

Pääassistentti

Eeva-Leena Juntunen, assistentit(at)keskis.net

Ruusukesihteeri

Päivi Hänninen, paivi.hanninen(at)keskis.net

Keski-Suomen kissayhdistys ry

http://www.keskis.net

Majoitusta

Hotelli Jämsä http://www.hotellijamsa.fi/

Jämsän Gastaus http://www.jamsangasthaus.fi/

Rantamotelli Patalahti http://www.himoslomat.fi/fi/majoitus/rantamotelli-patalahti

Lisää majoitusta matkailijoille Jämsässä http://www.jamsa.fi/majoitus

FIFe

Suomen Kissaliitto