Korona-tiedote

Keskis ry:n 30-vuotisjuhlanäyttelyyn 2021 tulevien on huomioitava seuraavaa:

 • Pyrimme tekemään näyttelystämme mahdollisimman turvallisen kaikille kissoille ja näytteilleasettajille. Seuraamme koronavirustilannetta ja huomioimme annetut suositukset näyttelyn järjestelyissä. Toimimme viranomaisten ohjeiden mukaan ja tarvittaessa myös peruutamme näyttelyn. Jos näyttely joudutaan viranomaisten määräyksestä perumaan, palautamme näyttelymaksut kokonaisuudessaan niille, jotka lähettävät tilitietonsa ohjeidemme mukaan sääntömääräisessä ajassa (14 vuorokauden sisällä näyttelystä).
 • Näyttely on 2 sertiä/päivä -näyttely ja yleisöltä suljettu. Poikkeustilanteen vuoksi näyttelypaikalle ei oteta kaverikissoja. Näyttelyyn pääsee vain 1 ihminen / 1 ilmoitettu kissa eli esim. kolmen ilmoitetun kissan kanssa pääsee sisään kolme ihmistä. Tarkastamme tämän sisääntulossa. Turvallisuussyistä pyydämme, että näytteilleasettajat viettäisivät mahdollisimman vähän aikaa näyttelyhallissa ja poistuisivat heti, kun se on mahdollista.
 • THL:n suositusten mukaisesti pyydämme kaikkia käyttämään maskia näyttelytilassa. Jos et muista ottaa maskeja mukaan, niitä myydään mm. Peurungan vastaanotossa. Muistathan ladata myös Koronavilkun puhelimeesi. Turvavälejä tulee noudattaa aina, kuten jonoissa, arvostelualueella ja häkkiväleissä. Turvallisuussyistä toivomme, että samassa seurueessa saapuvat viettäisivät aikaa vain tämän seurueen kanssa.
 • Kaikki häkkipaikat ovat valmiiksi numeroidut turvavälit huomioiden. Niitä saa siirtää vain näyttelypäällikön luvalla. Häkkien välipahveja suositellaan käytettävän häkkien väleissä. Oman häkkipaikkansa voi etsiä etukäteen julkaistavasta häkkikartasta. Näin vältetään turhaa liikehdintää hallissa. Häkkirivit ovat yksittäisiä rivejä, ei tupla rivejä.
 • Kissan hyvinvointi on aina etusijalla ja kissalla on oltava mahdollisuus käyttää hiekkalaatikkoa, juoda ja ruokailla näyttelypäivän aikana.
 • Näytteilleasettajien ja heidän kissojensa tavaroiden on mahduttava tarjoamamme häkkipaikan alle. Kissakärryjen mukaanottoa on myös pyrittävä välttämään. Tavaroiden, kuljetusboksien ja kärryjen säilyttäminen näyttelyhallin kulkuväylillä on ehdottomasti kielletty. Näin parannamme mahdollisuuksia turvavälien noudattamiseen ja pidämme pienen hallin käytävät väljinä.
 • Näyttelyalue on Peurunka hotellin päärakennuksessa ja näyttelytilan sisäänkäynti on hotellin sisällä yhden käytävän loppupuolella. Käytävän läheisyydessä on aulatilaa sekä kahvila/bistro Nemo. Tämä tarkoittaa, että näytteilleasettajat voivat turvavälit huomioiden tavata toisiaan sisätiloissa myös näyttelyalueen ulkopuolella, sään salliessa mielellään myös ulkotiloissa. Hotellista huoneen varanneet voivat viettää aikaa huoneissaan. Huom. Näyttelysääntöjen mukaan kissat eivät kuitenkaan voi poistua näyttelypaikalta (hallista) ennen luvan saamista / näyttelyn päättymistä.
 • Kissat, jotka eivät pääse paneeliin, voivat poistua heti arvostelusetelin saatuaan. Tätä myös erittäin vahvasti suosittelemme. Pyydämme, että paneelia tulisivat seuraamaan ainoastaan ne näytteilleasettajat, keiden kissat kulloinkin ovat paneelissa kilpailemassa.
 • Tuomaripöytien läheisyydessä pyydetään tuomarin ja hänen assistenttinsa lisäksi olemaan ainoastaan kissan esittelijä, joka tuo kissan tuomarin pöydälle ja perääntyy tämän jälkeen turvaetäisyydelle. Mikäli tuomari pyytää, kissa tuodaan etukäteen tuomarihäkkiin, josta tuomari ottaa kissan arvosteltavaksi ja laittaa takaisin arvostelun tehtyään. Tämän jälkeen kissa haetaan pois häkistä.
 • Kaikkien toivotaan noudattavan hygieniaohjeita ja turvaetäisyyksiä (2 m välit) mahdollisuuksien mukaan. Muistattehan turvavälit rokotusten- / eläinlääkärin tarkastusjonossa, häkkiväleissä sekä tuomaripöytien läheisyydessä jne.! Näyttelyssä on tarjolla käsidesiä (mm. infossa ja ruusukepöydässä) yleiseen käyttöön. Myös pintojen pyyhkimiseen kiinnitetään erityistä huomiota. Katso tarkempia hygienia- ja turvallisuusohjeita näistä linkeistä.
  Tarttuminen ja suojautuminen – koronavirus ja Käsienpesu ja yskiminen
 • Näyttelyyn osallistuvien kissojen, näytteilleasettajien ja toimihenkilöiden tulee olla terveitä ja oireettomia näyttelyyn tullessaan! Mikäli kuulut riskiryhmään, noudatathan viranomaisten ohjeistusta liikkumisen ja sosiaalisten kontaktien suhteen – tarvittaessa, vaikka jäämällä näyttelystä pois. Jos sinulla tai talouteesi kuuluvalla on mitään koronaan viittaavia oireita tai todettu koronatartunta, ethän tule näyttelyyn. Myöskään tämän talouden kissoja ei saa tuoda näyttelyyn kenenkään muun mukana.

Toivotamme turvallista ja mukavaa näyttelyviikonloppua kaikille!