Infokirje 2023

Keski-Suomen kissayhdistyksen 99. ja 100. kansainväliset kissanäyttelyt 15. ja 16.4.2023 Laukaassa

 

Näyttelypaikka: Peurunka Areena, Peurungantie 85, 41340 Laukaa

Sisäänkäynti: Näytteilleasettajat saapuvat infokirjeen lopussa olevaan karttaan merkitystä Kylpylä Spa ovesta (ks. kartta) ja sisällä suunnataan aulan oikeanpuoleiselle käytävälle rokotustarkastus- / eläinlääkärijonoon. Ulko-oven eteen on mahdollista jättää tavaroita, mutta autot tulee siirtää välittömästi purkamisen jälkeen parkkipaikoille.

Parkkipaikat: Infokirjeen lopussa olevassa kartassa näkyvät P-merkillä merkityt parkkipaikat. Auton voi jättää kartalla olevan Peurungantien oikealla puolella oleville paikoille sekä tien varteen. Vasemmalla olevat paikat ovat varatut hotellin asiakkaille.

Ohessa muutamia näyttelyn kulun kannalta tärkeitä tietoja. Jos tarvitset lisätietoja tai muuta apua, toimihenkilömme auttavat mielellään ja vastaavat kysymyksiin. Toimihenkilöt näyttelyssä tunnistaa nimilapuista. Varmimmin tavoitat toimihenkilöt infopöydästä.

Eläinlääkärintarkastus

Eläinlääkärintarkastus suoritetaan pistokokein. Kaikilta kissoilta tarkastetaan näyttelysääntöjen mukaiset rokotukset ja todistukset (ks. https://www.kissaliitto.fi/) sisään tultuanne. Rokotustodistuksesta on löydyttävä viimeinen rokotuspäivä sekä viimeinen voimassaolopäivä. Tehosterokote on annettava vähintään 15 vuorokautta ennen näyttelyä eli lauantain osalta viimeistään pe 31.3. ja sunnuntain osalta viimeistään la 1.4. Kaikilla näyttelyyn osallistuvilla kissoilla on oltava mikrosiru. Eläinlääkärintarkastus ja ilmoittautuminen tapahtuu la klo 8.30–9.30 ja su 8.00-8.45. Mikäli kissa ei läpäise eläinlääkärintarkastusta, tulee se toimittaa pois näyttelypaikalta. (Ei soveltuvaa tilaa eläinlääkärin hylkäämille kissoille.) Tartuntavaaran vuoksi hylättyjen kissojen kanssa samassa taloudessa asuvat kissat eivät voi myöskään ottaa osaa näyttelyyn.

Huom! Nobivac -rokote kissaflunssaa vastaan on voimassa vain vuoden, oli rokotetodistukseen merkattu mitä tahansa. Kissaruttoa vastaan sen sijaan kolme vuotta voimassa. Tarkistathan tämän, jos kissallasi on Nobivac -rokote annettuna.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen tapahtuu erikseen joko rokotustentarkastuksen tai eläinlääkärintarkastuksen jälkeen, heti hallin sisäpuolelle tullessanne. Kissan numeron voit tarkistaa vahvistuskirjeestä, Omakissasta tai luettelosta. Vahvistuskirjettä ei tarvitse tulostaa!

Kissan tiedot

Tarkistathan kissasi tiedot vahvistuskirjeestä sekä näyttelypäivänä näyttelyluettelosta. Sähköisen luettelon osoite löytyy hallin sisältä infon läheltä. Jos tiedoissa on korjattavaa, ilmoita siitä viipymättä näyttelysihteerille sähköpostitse show(at)keskis.net tai näyttelypäivänä ennen kissan arvostelun alkua sihteeristöön. Vastuu kissan oikeasta kilpailuluokasta ja mahdollisen kontrasigneerauksen pyytämisestä on kissan omistajalla. Kontrasigneeraus tulee pyytää tuomarilta arvostelutilanteen aikana.

Kissojen hyvinvointi

Kissan hyvinvointi on kissanäyttelyn tärkein asia. Kissalle on tarjottava ruokaa, vettä ja hiekka-astiaa on siivottava tarpeeksi usein. Kissan näyttelyhäkistä vähintään yksi sivu tulee olla hengittävää materiaalia (verkkoa tai muuta vastaavaa materiaalia) ilman vapaan kiertämisen turvaamiseksi. Huolehdithan näyttelyssä erityisesti myös yleisestä puhtaudesta. Suosittelemme, että kissalla olisi hygieniasyistä tarvittaessa arvostelussa mukana oma huiska. Valjastelu kissan kanssa on näyttelyssämme kielletty hygieniasyistä. Luethan vielä kissanäyttelyiden yleiset hygieniaohjeet osoitteesta https://www.kissaliitto.fi/terveys/nayttelyiden-hygieniaohjeet. Kissojen hyvinvointiasioissa voitte kääntyä toimihenkilöidemme puoleen.

Häkkijärjestys ja kärryt

Häkkipaikkoja ei ole numeroitu, mutta paikat on jaoteltu roduittain. Omien tavaroiden on mahduttava tarjoamamme häkkipaikan alle, sillä turvallisuussyistä kulkuväylät on pidettävä vapaina. Kärryjen ja muiden tavaroiden säilyttäminen käytävillä ja häkkirivien päädyissä on ehdottomasti kielletty. Tarvittaessa voit säilyttää kärryjä hallin käytävällä hallin sisääntulo-ovesta eteenpäin olevien pöytien perässä ”kärryparkissa”.

Jos haluat yhdistyksen tarjoaman häkin näyttelyssä, tarvitset kissaasi varten häkkiverhot näyttelyhäkin kolmelle seinälle, häkin päälle kattopalan ja pohjalle alustan (häkin korkeus on 56 cm, pohja 65 cm x 65 cm). Oman häkin minimikoko on 50 cm x 50 cm x 50 cm. Oman häkin on mahduttava häkkipaikkaan, jonka pinta-ala on 65 cm x 65 cm. Mikäli osallistut perjantaina talkoisiin, voit sisustaa kissasi häkin jo silloin.

Sponsorimme Tujoma tarjoaa näytteilleasettajien käyttöön kissanhiekat (Odour Buster) näyttelyvessoja varten. Hiekkalaatikot täytetään ruusukepöydän luona olevassa hiekkapisteessä. Hiekat on tarkoitettu ainoastaan näyttelyvessoja varten. Numerolappuja ja tusseja löytyy infopöydän läheltä.

Arvostelu, tuomarin parhaiden valinta ja paneelit

Näyttelyiden nimet ovat Mirjam, 99. näyttely ja Toini, 100. näyttely. Mirjam-näyttelyssä arvostelujärjestys on poikkeava!

Arvostelut alkavat la klo 10.00 ja su klo 9.00. Omistajat voivat itse esitellä kissansa tuomarille.

Turvallisuussyistä tuomari saattaa pyytää laittamaan kissan tuomarihäkkiin, josta hän sen ottaa ja johon hän kissan palauttaa sieltä haettavaksi. Pyydämme näytteilleasettajia seuraamaan päivän molempien näyttelyiden tuomareiden arvosteluja ja tuomaan oman kissansa arvosteluun ajallaan, jotta näyttelyt etenevät sujuvasti. Tuomarin paras -valinnat tehdään heti laatuarvostelujen jälkeen. Tuomarin paras -valintojen ja paneelin välissä on tauko.

Mikäli kissasi luokka vaihtuu kahden näyttelyn välissä, voit käydä infopöydässä jo etukäteen täyttämässä luokkamuutoslapun ja tuoda sen sihteeristöön heti, kun kissa on käynyt ensimmäisessä arvostelussa ja saanut sertinsä. Näin kissasi luokkamuutos saadaan tehtyä nopeasti ja varmistetaan kissan oikea kilpailuluokka seuraavassa näyttelyssä.

Paneelit ovat kumpanakin päivänä häkittömiä. Paneelipaikalle järjestetään koontialue, johon omistajat tuovat kissansa. Kuulutuksia seuraamalla selviää paneelin tarkempi alkamisaika sekä paneelijärjestys.

Kissan esittelijällä tulee olla kissan numero näkyvässä paikassa aina, kun kissa viedään tuomarille arvosteluun, VP- ja TP-valintoihin tai paneelipaikalle.

Aikaisempi poistumislupa myönnetään ennen paneelin alkua. Yleisöaika klo 10–14. Näyttely päättyy la klo 16.00 ja su klo 15.00. 

Arvostelusetelit

Arvostelusetelit voi noutaa sihteeristön lähistöltä. Ruusukepöydästä saat arvosteluaseteliä näyttämällä kissallesi ruusukkeen. Osa ruusukkeista on vaihdettavissa leimoihin. Ruusukkeet ovat maksuttomia.

 

Ruokakeräys

Kissojen suojelu – Kisu ry:n tarkoituksena on auttaa hädänalaisia kissoja, etsiä kodittomille kissoille uusi koti, sekä edistää eläinsuojelutyötä. Yhdistys toimii Pirkanmaalla, Uudellamaalla ja Keski-Suomessa. Kisu ry:llä ei ole toimitiloja, vaan kissat asustavat yhdistyksen vapaaehtoisten luona ensikodeissa, kunnes ovat valmiita muuttamaan uusiin, loppuelämän koteihinsa. Olemme paikalla koko näyttelyviikonlopun. Tule moikkaamaan meitä yhdistyspöydällemme. Voit tukea toimintaamme tuomalla kissanruokaa keräyspisteellemme, tekemällä pöydästä kannatustuoteostoksia tai jättämällä roposen keräyslippaaseen. Kerromme mielellämme myös lisää ensikotitoiminnasta. Kiitos, kun autat hädänalaisia. Kisu-kissat kiittävät!

 

 

Ravintolat ja kahvilat

Bistro Nemo
https://peurunka.fi/syo-majoitu/ravintolat/nemo-bistro/
Avoinna la ja su klo 9.00-21.00, ruoka 11.00-20.00
Burgereita, pitsaa, salaatteja yms., lapsille omia vaihtoehtoja
Hinnat n. 10-17 €, lapsille n. 7-10 €

Pata&Pannu
Lounasravintola
Aamiainen tarjolla klo 7.00-10.00
Kotiruokalounas klo 11.00-13.00, hinta 14,50 €
Peurunkapöytä klo 17-20, hinta 35e

Bar Apollo

Taverna avoinna klo 12-19.30

Muuta

Suomen Kissaliitto on hakenut ja saanut FIFeltä hyväksynnän väliaikaiselle näyttelysäännölle, jonka mukaan kissan valmistumiseen International Championiksi (luokka 7) ja International Premioriksi (luokka 8) ei tarvita ulkomaista sertiä. Poikkeussääntö on voimassa 31.12.2023 asti ja se koskee vain luokkia 7 ja 8.

IC- ja IP-titteleihin tarvitaan viisi CACIB/CAPIB -sertiä kolmelta eri tuomarilta ja kaikki sertit voivat olla yhdestä maasta. Mikäli mukana on kolmannen sertifikaatin jälkeen ulkomaalaisia tuloksia, sertejä valmistumiseen on kerättävä kuitenkin yhteensä viisi – neljällä sertillä ei voi valmistua.
Kissa voi valmistua näihin titteleihin edelleen myös normaalisäännön mukaan kolmella sertillä, jos vähintään yksi niistä on saatu ulkomaisesta näyttelystä.

FIFen näyttelysääntöjen mukaan kissan kynsien tulee olla lyhennetyt, kun se esitetään tuomarille. Kissojen trimmausta tulee välttää näyttelypaikalla. Roska-astiat on sijoitettu häkkien läheisyyteen rivien päihin.

Mikäli haluat ostaa myyntituotteitamme infopöydästä, huomaathan, että meillä käy vain korttimaksu.

Talkoot

Olet lämpimästi tervetullut näyttelymme pystytystalkoisiin perjantaina 14.4 n. klo 17 alkaen. Talkoolaisia pyydetään saapumaan klo 18.30 mennessä. Lauantaina näyttelyyn kissansa tuovat talkoolaiset saavat talkootöidensä lomassa pystyttää omat häkkinsä jo perjantaina. Näyttelyn purkutalkoot alkavat sunnuntaina heti näyttelyn päätyttyä. Tervetuloa auttamaan näyttelyn pystyttämisessä ja purkamisessa!

Lisätietoja

Näyttelypäällikkö: Tuukka Ristimäki, tuukka.ristimaki(at)keskis.net, puh. 050 3541444, yhteydenotot mieluiten sähköpostilla

Näyttelysihteerit: Johanna Abgottspon ja Elina Järvinen show(at)keskis.net

 

Tervetuloa Laukaaseen!