Infokirje

Luethan infokirjeen huolella. Luethan myös Korona-tiedotteemme:

-> Koronatiedote

 

Huom! Koronavirus aiheuttaa hengitystieinfektion, jonka oireita voivat olla mm. yskä, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut, vatsaoireet ja päänsärky. Kissanäyttelyymme, ei saa tulla, jos taloudessa on mitään sairastumiseen viittaavia oireita. Jos sinulla tai talouteesi kuuluvalla on mitään koronaan viittaavia oireita tai todettu koronatartunta, ethän tule näyttelyyn. Myöskään tämän talouden kissoja ei saa tuoda näyttelyyn kenenkään muun mukana.

 

Keski-Suomen kissayhdistyksen 97. ja 98. kansainväliset kissanäyttelyt 26. ja 27.3.2022 Laukaassa

 

NÄYTTELYSSÄ OLLESSASI PYYDÄMME, ETTÄ KÄYTÄT KASVOMASKIA. Näytteilleasettajat voivat viettää aikaa myös hallin ulkopuolella. Oleskelutilaa löytyy hallin viereisen aulan puolelta ja tilassa on myös bistro Nemo, jossa voi käydä herkuttelemassa. Muistathan käyttää käsidesiä, jota on tarjolla mm. info- ja ruusukepöytien luona.

 

Toivomme, että yhden ilmoitetun kissan mukana tulisi vain 1 ihminen. Näyttelyyn ei oteta yleisöä.

 

Näyttelypaikka: Peurunka Areena, Peurungantie 85, 41340 Laukaa

Sisäänkäynti: Näytteilleasettajat saapuvat infokirjeen lopussa olevaan karttaan merkitystä Kylpylä Spa ovesta (ks. kartta) ja sisällä suunnataan aulan oikeanpuoleiselle käytävälle rokotustarkastus- / eläinlääkärijonoon, jossa jonotus tapahtuu riittäviä etäisyyksiä noudattaen. Vasemmanpuoleista kaistaa pitkin mennään sisälle ja oikealta puolelta poistutaan näyttelytilasta. Ulko-oven eteen on mahdollista jättää tavaroita, mutta autot tulee siirtää välittömästi purkamisen jälkeen parkkipaikoille.

Parkkipaikat: Infokirjeen lopussa olevassa kartassa näkyvät P-merkillä merkityt parkkipaikat. Auton voi jättää kartalla olevan Peurungantien oikealla puolella oleville paikoille sekä tien varteen. Vasemmalla olevat paikat ovat varatut hotellin asiakkaille.

 

Ohessa muutamia näyttelyn kulun kannalta tärkeitä tietoja. Jos tarvitset lisätietoja tai muuta apua, toimihenkilömme auttavat mielellään ja vastaavat kysymyksiin. Toimihenkilöt näyttelyssä tunnistaa nimilapuista ja punaisista huppareista. Varmimmin tavoitat toimihenkilöt infopöydästä.

 

Eläinlääkärintarkastus

Eläinlääkärintarkastus suoritetaan pistokokein. Kaikilta kissoilta tarkastetaan näyttelysääntöjen mukaiset rokotukset ja todistukset (ks. https://www.kissaliitto.fi/) sisään tultuanne. Rokotustodistuksesta on löydyttävä viimeinen rokotuspäivä sekä viimeinen voimassaolopäivä. Tehosterokote on annettava vähintään 15 vuorokautta ennen näyttelyä eli lauantain osalta viimeistään pe 11.3. ja sunnuntain osalta viimeistään la 12.3. Kaikilla näyttelyyn osallistuvilla kissoilla on oltava mikrosiru. Eläinlääkärintarkastus ja ilmoittautuminen tapahtuu la klo 8.30 – 9.30 ja su 8.00-9.00. Paikalla on oltava lauantaina viimeistään 9.30 ja sunnuntaina viimeistään 9.00. Mikäli kissa ei läpäise eläinlääkärintarkastusta, tulee se toimittaa pois näyttelypaikalta. (Ei soveltuvaa tilaa eläinlääkärin hylkäämille kissoille.) Tartuntavaaran vuoksi hylättyjen kissojen kanssa samassa taloudessa asuvat kissat eivät voi myöskään ottaa osaa näyttelyyn.

Huom! Muistattehan kääntää kellot kesäaikaan ja saapua sunnuntaina sen mukaisesti.

 

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen tapahtuu erikseen joko rokotustentarkastuksen tai eläinlääkärintarkastuksen jälkeen, heti hallin sisäpuolelle tullessanne. Halliin ei oteta ulkopuolisia. Luettelosta voit tarkistaa kissasi numeron. Vahvistuskirjettä ei tarvitse tulostaa!

 

Kissan tiedot

Tarkista kissasi tiedot vahvistuskirjeestä sekä näyttelypäivänä näyttelyluettelosta. Luettelo on sähköinen, mutta halliin menevän käytävän seinältä löydät myös tulostetun version luettelosta sekä osoitteen, mistä löydät sähköisen luettelon. Sähköisen luettelon osoite löytyy myös hallin sisältä infon läheltä. Jos tiedoissa on korjattavaa, ilmoita siitä viipymättä näyttelysihteerille sähköpostitse show(at)keskis.net tai näyttelypäivänä ennen kissan arvostelun alkua sihteeristöön. Vastuu kissan oikeasta kilpailuluokasta ja mahdollisen kontrasigneerauksen pyytämisestä on kissan omistajalla. Kontrasigneeraus tulee pyytää tuomarilta arvostelutilanteen aikana.

HUOM! Kissasi kilpailunumeron löydät etukäteen Omakissasta, Näyttelyt-sivulta klikkaamalla näyttelymme riviä.

 

Kissojen hyvinvointi

Kissan hyvinvointi on kissanäyttelyn tärkein asia. Kissalle on tarjottava ruokaa, vettä ja hiekka-astiaa tarpeeksi usein. Kissan näyttelyhäkistä vähintään yksi sivu tulee olla hengittävää materiaalia (verkkoa tai muuta vastaavaa materiaalia) ilman vapaan kiertämisen turvaamiseksi. Huolehdithan näyttelyssä erityisesti myös yleisestä puhtaudesta. Suosittelemme, että kissalla olisi hygieniasyistä tarvittaessa arvostelussa mukana oma huiska. Valjastelu kissan kanssa on näyttelyssämme kielletty hygieniasyistä. Kuten ihmisten, myös eri talouksien kissojen välillä on mahdollisuuksien mukaan pidettävä riittävät etäisyydet. Luethan vielä kissanäyttelyiden yleiset hygieniaohjeet osoitteesta https://www.kissaliitto.fi/terveys/nayttelyiden-hygieniaohjeet. Kissojen hyvinvointiasioissa voitte kääntyä toimihenkilöidemme puoleen.

 

Häkkijärjestys ja kärryt

Häkkipaikat on valmiiksi numeroitu ja sijoiteltu hygieniavaatimukset (tartuntatautilaki voimassa 30.6.2022 asti) huomioiden. Jos katsot kissasi numeron jo etukäteen ja tutustut etukäteen julkaistavaan häkkikarttaan, löydät helpommin häkkipaikkasi ja helpotat riittävän etäisyyden pitämistä muihin ihmisiin. Kissakärryjen mukaanottoa näyttelyyn on pyrittävä välttämään. Niille ei ole soveltuvaa tilaa näyttelypaikalla ja ne tullaan tarvittaessa siirtämään hallin puolen käytäviltä halliin johtavalle käytävälle, jotta riittävät etäisyydet pienen hallin kulkuväylillä on mahdollista pitää. Omien tavaroiden on mahduttava tarjoamamme häkkipaikan alle, sillä turvallisuussyistä kulkuväylät on pidettävä vapaina. Näin turvataan poistumistiet ja pidetään paremmin huoli lainmukaisten hygieniavaatimusten toteutumisesta. Kärryjen ja muiden tavaroiden säilyttäminen käytävillä ja häkkirivien päädyissä on ehdottomasti kielletty. Tarvittaessa voit säilyttää kärryjä hallin käytävällä hallin sisääntulo-ovesta eteenpäin olevien pöytien perässä ”kärryparkissa”.

Jos haluat yhdistyksen tarjoaman häkin näyttelyssä, tarvitset kissaasi varten häkkiverhot näyttelyhäkin kolmelle seinälle, häkin päälle kattopalan ja pohjalle alustan (häkin korkeus on 56 cm, pohja 65 cm x 65 cm). Oman häkin minimikoko on 50 cm x 50 cm x 50 cm. Oman häkin on mahduttava häkkipaikkaan, jonka pinta-ala on 65 cm x 65 cm. Mikäli osallistut perjantaina talkoisiin, voit sisustaa kissasi häkin jo silloin.

Sponsorimme Tujoma tarjoaa näytteilleasettajien käyttöön kissanhiekat (Odour Buster) näyttelyvessoja varten. Hiekkalaatikot täytetään ruusukepöydän luona olevassa hiekkapisteessä. Hiekat on tarkoitettu ainoastaan näyttelyvessoja varten, ei kotiin/hotelliin vietäväksi.

Numerolappuja ja tusseja löytyy infopöydän läheltä.

 

Häkkikartat eivät ole mittakaavassa. Valkoiset häkkipaikat on paikkoja, joihin on ilmoitettu oma häkki ja harmaat yhdistyksen tarjoamia häkkejä.

 

Arvostelu, tuomarin parhaiden valinta ja paneelit

Arvostelu alkaa la klo 10.00 ja su klo 9.15. Omistajat voivat itse esitellä kissansa tuomarille.

Turvallisuussyistä tuomari saattaa pyytää laittamaan kissan tuomarihäkkiin, josta hän sen ottaa ja johon hän kissan palauttaa sieltä haettavaksi. Muistathan riittävät etäisyydet myös arvostelualueella! Pyydämme näytteilleasettajia seuraamaan päivän molempien näyttelyiden tuomareiden arvosteluja ja tuomaan oman kissansa arvosteluun ajallaan, jotta näyttelyt etenevät sujuvasti. Tuomarin paras -valinnat tehdään heti laatuarvostelujen jälkeen. Tuomarin paras -valintojen ja paneelin välissä on tauko.

Mikäli kissasi luokka vaihtuu kahden näyttelyn välissä, voit käydä infopöydässä jo etukäteen täyttämässä luokkamuutoslapun ja tuoda sen sihteeristöön heti, kun kissa on käynyt ensimmäisessä arvostelussa ja saanut sertinsä. Näin kissasi luokkamuutos saadaan tehtyä nopeasti ja varmistetaan kissan oikea kilpailuluokka seuraavassa näyttelyssä.

Paneelit ovat kumpanakin päivänä häkittömiä. Paneelipaikalle järjestetään koontialue, johon omistajat tuovat kissansa suoraan assistenteille. Kissa tuodaan alueelle vasta edellisen luokan paneelin aikana ja kissan saapumisesta ilmoitetaan paneelijärjestäjälle. Kissa luovutetaan paneeliin suoraan assistentille, jolla on kissan numero. Tämän jälkeen omistaja siirtyy paneelialueen reunaan vastaanottamaan kissansa. Kuulutuksia seuraamalla selviää paneelin tarkempi alkamisaika sekä paneelijärjestys. Pyydämme, että paneelia tulisivat seuraamaan vain ne näytteilleasettajat, kenen kissa kulloinkin on paneelissa.

Kissan esittelijällä tulee olla kissan numero näkyvässä paikassa aina, kun kissa viedään tuomarille arvosteluun, VP- ja TP-valintoihin tai paneelipaikalle.

Näyttely päättyy la klo 16.00 ja su klo 15.15. Paikalta saa poistua heti, kun kilpailu kissan osalta on ohi ja arvosteluseteli on haettu. Tätä myös suosittelemme. Huomioi, että poistuessasi arvostelut tai näyttelyn loppupaneelit saattavat olla vielä kesken, joten poistuthan hallista hiljaa. Näyttelyn katsotaan päättyneen kissan kohdalta, kun se on arvosteltu ja omistaja on hakenut kissan arvostelusetelin. Poikkeuksena paneeliin jatkavat kissat, joiden kohdalta näyttely päättyy paneelin jälkeen. Arvostelun ja paneelin välillä kissa ei sääntöjen mukaan voi poistua näyttelytilasta.

Kaikkia näytteilleasettajia, keiden kissat eivät jatka paneeliin, pyydetään poistumaan näyttelytilasta arvostelusetelin noutamisen jälkeen, jotta ihmismäärät hallissa saadaan pidettyä pieninä.

 

Arvostelusetelit

Arvostelusetelit voi noutaa Peurunka Areenalle johtavalta käytävältä. Ruusukepöydästä saat arvosteluaseteliä näyttämällä kissallesi ruusukkeen. Osa ruusukkeista on vaihdettavissa leimoihin. Ruusukkeet ovat maksuttomia.

 

Yhteistyökumppanimme KISU ry:n terveiset

Lahjoita näyttelyiden yhteydessä Kisu ry:n kodittomille kissoille ruokaa ja tarvikkeita

Otamme kiitollisina vastaan kissanruokia. Jos sinulla pyörii nurkissasi ylimääräisenä hyväkuntoisia kissatarvikkeita kuten kantokoppia tai kissavessoja, on niistä myös hyvä tilaisuus päästä nyt eroon. Meillä on jatkuva tarve ruualle ja tarvikkeille.

Kissojensuojelu Kisu ry on hädänalaisten kissojen oma yhdistys, toiminta-alueenaan Pirkanmaa, Uusimaa ja Keski-Suomi. Kisun tehtävänä on auttaa apua tarvitsevia kissoja, etsiä kodittomille uudet kodit, sekä edistää eläinsuojelutyötä. Yhdistyksellä ei ole toimitiloja, vaan kissat asuvat vapaaehtoisten luona, kunnes ovat valmiita muuttamaan uusiin, loppuelämän koteihinsa. Toimintamme pyörii täysin lahjoitusvaroin. Meillä on tälläkin hetkellä pelkästään Keski-Suomen alueella yli 20 kissaa hoidossa.

 

Kisu-kissat kiittävät!

 

 

Ravintolat ja kahvilat

Bistro Nemo
https://peurunka.fi/syo-majoitu/ravintolat/nemo-bistro/
Avoinna la ja su klo 9.00-21.00
Burgereita, pitsaa, salaatteja yms., lapsille omia vaihtoehtoja
Hinnat n. 10-17 €, lapsille n. 7-10 €

 

Pata&Pannu
Lounasravintola
Aamiainen tarjolla klo 7.00-10.00
Lounasta tarjolla klo 11.00-13.00: keitto/salaattilounas, hinta 14,50 €
Päivällinen tarjolla klo 16.00-18.00

 

Muuta

Kummankin päivän toisessa näyttelyssämme järjestetään perinteisen Best In Show -paneelin lisäksi Best Of Best -paneelit kummallekin kategorialle.

Koronapandemian takia on vuoden loppuun asti voimassa muutama poikkeus näyttelysääntöihin, jotka koskevat mm. valmistumiseen vaadittavia serti-, maa- ja tuomarimääriä.  Voit lukea poikkeukset osoitteesta:

https://www.kissaliitto.fi/2021/nayttelysaantoihin-liittyvat-covid-19-poikkeukset-jatkuvat?fbclid=IwAR0n1zpgcTUc35AT8nuThSA407V1o-iFQhat208UW6gvZLLaJKKFpF6fUhM

FIFen näyttelysääntöjen mukaan kissan kynsien tulee olla lyhennetyt, kun se esitetään tuomarille. Kissojen trimmausta tulee välttää näyttelypaikalla. Roska-astiat on sijoitettu häkkien läheisyyteen rivien päihin. Muistathan huolehtia kissasi häkin ja sen ympäristön siisteydestä koko näyttelyn ajan.

Koronaviruksen suhteen Kes-Kis ry seuraa viranomaisten ohjeita. Näyttelyssä kiinnitetään huomiota maskien käyttöön, pintojen siisteyteen ja käsidesinfektioon. Muistathan desinfioida/ pestä kätesi usein ja huolellisesti ja muutenkin noudattaa varoivaisuutta. Huolehdithan myös riittävistä etäisyyksistä ihmisten välillä. Tärkeää tietoa ja lisäohjeita tautien torjuntaan löydät osoitteista:

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/oireet-ja-hoito-koronavirus#ep%C3%A4ilet_tartuntaa

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/taudit-ja-torjunta/infektioiden-ehkaisy-ja-torjuntaohjeita/kasienpesu-ja-yskiminen

Mikäli haluat ostaa myyntituotteitamme infopöydästä, huomaathan, että meillä käy vain korttimaksu.

 

Talkoot

Olet lämpimästi tervetullut näyttelymme pystytystalkoisiin perjantaina 25.3 n. klo 17 alkaen. Talkoolaisia pyydetään saapumaan klo 18.30 mennessä. Lauantaina näyttelyyn kissansa tuovat talkoolaiset saavat talkootöidensä lomassa pystyttää omat häkkinsä jo perjantaina. Näyttelyn purkutalkoot alkavat sunnuntaina heti näyttelyn päätyttyä. Tervetuloa auttamaan näyttelyn pystyttämisessä ja purkamisessa!

 

Lisätietoja

Näyttelypäällikkö: Satu Tillanen-Toivanen, satu.tillanen-toivanen(at)keskis.net, puh. 040 832 7209, yhteydenotot mieluiten sähköpostilla

Näyttelysihteeri: Kati Marjala show(at)keskis.net, puh. 040 759 7694, yhteydenotot mieluiten sähköpostilla

 

Tervetuloa Laukaaseen!