Toimintakertomus

Toimintakertomus vuodelta 2016

1. Hallitus ja toimihenkilöt

Hallituksen jäsenet tehtävineen ja heidän osallistumisensa hallituksen kokouksiin:

Päivi Hänninen, ruusukesihteeri (4)
Marko Isomäki, varajäsen, kokoussihteeri (12)
Elina Järvinen, jäsenrekisteri, tiedotus (9)
Minna Korkeamäki, varajäsen, talousvastaava (9)
Veera Korkeamäki,  (5)
Kati Marjala, Omakissan pääkäyttäjä, www-sivut, pentuvälitys (12)
Päivi Meriläinen, info, arpajaiset (8)
Katja Patrikainen, puheenjohtaja (12)
Susanna Piispanen, sihteeri, Omakissan pääkäyttäjä (12)
Päivi Tammelin, varapuheenjohtaja, ulkomaiset näyttelyilmoittautumiset (6)
Emma Vastola, eläinsuojeluyhteistyö (3)

Hallituksen kokouksia järjestettiin 12, joista yksi kokousta järjestettiin sähköpostikokouksina.

2. Kokoukset ja jäsenistö

Sääntömääräinen kevätkokous 26.5.2016 pidettiin Soppapaarissa, paikalla oli 12 jäsentä. Sääntömääräinen syyskokous pidettiin Ladun majalla 5.11.2016, paikalla oli 15 jäsentä.Lisäksi järjestettiin yksi ylimääräinen kokous, joka pidettiin 10.1.2016 Päivi Meriläisen työhuoneella varapuheenjohtajan valitsemista varten. Paikalla oli 10 jäsentä.

Toimikauden lopussa yhdistyksessä oli 311 jäsentä, joista 1 kunniajäsen (Mirjam Numminen) ja 5 ainaisjäsentä.

3. Talous

Yhdistyksen talous pysyi kunnossa ja maksuvalmius hyvänä. Yhdistyksen rahaliikenteestä vastasi Jyväskylän Tilitoimistopalvelut Ky. Toimintaa rahoitettiin jäsenmaksuilla sekä kaksi kertaa vuodessa järjestettävillä kissanäyttelyillä.

Yhdistyksen jäsenmaksut pysyivät ennallaan. Varsinaisen-, nuori- tai eläkeläisjäsenen maksu oli 22 euroa, jäsenen ilman Kissa-lehteä 18 euroa, perheenjäsenen maksu 11 euroa, ainaisjäsen 220 euroa ja kasvattajan maksama lahjajäsenyys 14 euroa.

Näyttelymaksu Kes-Kisin järjestämissä näyttelyissä oli 37 euroa (ja Kes-Kisin jäseniltä 33 euroa).

4. Kissanäyttelyt

Yhdistyksen 77. ja 78. kansainväliset kissanäyttelyt järjestettiin 12.3.2016 ja 13.3.2016 ensimmäistä kertaa osana ShowLink Pets -messutapahtumaa Jyväskylän Paviljongissa. Näyttelypäällikkönä toimi Katja Patrikainen ja näyttelysihteerinä Susanna Piispanen. Kissoja oli ilmoitettu lauantaina 400 ja sunnuntaina 401. Näyttelyitä sponsoroi Royal Canin. Lauantaina näyttelyssä palkittiin Suomen Kissaliiton vuoden2015 menestyksekkäimmät kissat ja sunnuntaina Kes-Kisin vuoden 2015 kissat. Järjestelyiltään näyttelyt onnistuivat hyvin.

Yhdisytksen 79. ja 80. kansainväliset kissanäyttelyt järjestettiin 16.7.2016 ja 17.7.2016 Jämsän jäähallissa.Näyttelypäällikkönä toimi Kati Marjalaja näyttelysihteerinä Susanna Piispanen. Kissoja oli ilmoitettu lauantaina 326 ja sunnuntaina 307 kappaletta. Näyttelyitä sponsoroi Royal Canin. Lauantain näyttelyssä järjestettiin leikkimielinen Junior Handler-kilpailu. Järjestelyiltään näyttelyt onnistuivat hyvin.

5. Jäsentoiminta

Kes-Kis järjesti kasvattajan peruskurssin 13.2.2016 Jyväskylässä. Kurssin osallistujamäärä oli 14 ja vetäjänä toimi Arja Martikainen. Kes-Kis järjesti syyskokouksen yhteydessä jäsenilllan, jossa kestävästä eläinsuojelutyöstä esitelmöi Suvi Heinola AlmaHelp-yhdistyksestä

6. Yhteistyökumppanit

Yhteistyökumppaneina toimivat vuonna 2016 Royal Canin, Nutrolin ja Inmics. Kes-Kis teki yhteistyötä Keski-Suomen eläinsuojeluyhdistys ry:n ja AlmaHelp Association–yhdistyksen kanssa

7. Muu toiminta

Kes-Kis lainasi omistuksessaan olevia loukkuja karkulaiskissojen kiinniottoa varten 11 kertaa.

8. Tiedotus

Jäsentiedottamista hoidettiin pääsääntöisesti sosiaalisen median, nettisivujen ja sähköpostin kautta. Kokouskutsujen mukana lähetettiin jäsentiedote.

Yhdistyksen tiedottamista vastasi kotisivujen osalta ja Omakissan kautta lähetettyjen jäsentiedotteiden osalta Elina Järvinen

9. Jäsenrekisteri

Kes-Kis ry:n jäsenrekisteri toimii Suomen Kissaliitto ry:n Omakissapalvelussa. Jäsenet päivittävät tietojaan itse henkilökohtaisten tunnusten avulla. Kes-Kisin Omakissa pääkäyttäjät ja jäsensihteeri hoitavat rekisteriä yhdistyksen osalta.

10. Suomen Kissaliiton liittokokoukset ja seminaarit

Kes-Kisin edustajat olivat läsnä ja käyttivät puheoikeutta Suomen kissaliiton liittokokouksissa. Kevätliittokokouksessa 26.3.2016 Helsingissä edustajina toimivat Kati Marjala, Katja Patrikainen,Susanna Piispanen. Syysliittokokouksessa 22.10.2016 Tampereella edustajina toimivat Kati Marjala ja Susanna Piispanen.

Suomen Kissaliiton kehittämisseminaariin 2016 osallistuivat Kes-Kisin edustajina Elina Järvinen ja Emma Vastola.