Näyttelyn infokirje

81. ja 82 kansainvälinen kissanäyttely 25. ja 26.3.2017 Jyväskylässä

Näyttelypaikka: Jyväskylän Paviljonki D-halli, Uno Savolan katu 2, Jyväskylä
Sisäänkäynti näytteilleasettajille: Jyväskylän Paviljonki Sisäänkäynti 3, Schaumanin Puistotie 18, Jyväskylä
Lähin parkkitalo: P-Paviljonki 2, Uno Savolan katu 6, Jyväskylä

Ohessa muutama näyttelyn kulun kannalta tärkeitä tietoja. Jos tarvitset lisätietoja tai muuta apua, toimihenkilömme auttavat mielellään ja vastaavat kysymyksiin. Toimihenkilöt tunnistaa näyttelyssä nimilapuista ja infopöydästä tavoitat toimihenkilöt varmimmin.

Kissan tiedot

Tarkista kissasi tiedot vahvistuskirjeestä sekä näyttelyaamuna luettelosta, ja mikäli tiedoissa ilmenee korjattavaa, ilmoita siitä viipymättä ennen näyttelyä näyttelysihteerille sähköpostilla osoitteeseen susanna.piispanen(at)keskis.net tai näyttelyaamuna sihteeristöön, kuitenkin ennen arvostelun alkua. Vastuu kissan oikeasta kilpailuluokasta ja mahdollisen kontrasigneerauksen pyytämisestä on kissan omistajalla.

Kissojen hyvinvointi

Muistattehan huolehtia kissanne hyvinvoinnista. Kissalle on tarjottava ruokaa, vettä ja hiekka-astiaa tarpeeksi usein. Huolehdithan näyttelyssä myös yleisestä puhtaudesta. Suosittelemme, että kissalla olisi arvostelussa mukana oma huiska. Valjastelu kissan kanssa on näyttelyssämme kielletty. Lukaisethan vielä ennen näyttelyyn lähtöä yleiset hygieniaohjeet kissanäyttelyihin (http://www.kissaliitto.fi/terveys/nayttelyiden-hygieniaohjeet). Kissojen hyvinvointiasioissa voitte kääntyä toimihenkilöidemme puoleen.

Sisäänkäynti

Kissanäyttelyn näytteilleasettajat kulkevat sisään Jyväskylän Paviljongin Schaumanin Puistotien puoleisesta sisäänkäynnistä Sisäänkäynti 3 (Schaumanin Puistotie 18). Tarkempi sijainti selviää sivun alareunassa olevasta kartasta. Huom! Oven lähettyville tai läheiselle P-Paviljonki 3 -parkkialueelle (kuvassa B-huolto-ovien yläpuolella) ei autoa saa pysäköidä ja auton purkaminen Schaumannin Puistotiellä tapahtuu omalla vastuulla muuta liikennettä häiritsemättä. Auton voi halutessaan purkaa D1- ja D2-huolto-ovien edessä olevalla pienellä pihalla (Uno Savolankatu 2), mutta auto on tästäkin siirrettävä välittömästi pois. Sisällä on runsaasti tilaa tavaroille ja eläinlääkärijonoille.

Parkkipaikat

Messuaikana pysäköinti on maksullista kaikilla alueilla. Pysäköinti P-taloissa maksaa joko 1 € / h tai 12 € / vrk ja se maksetaan suoraan automaatteihin. Paviljongilla on kaksi pysäköintitaloa: P-Paviljonki 1 (Satamakatu 3) ja P-Paviljonki 2 (Uno Savolan katu 6). Pysäköintitilaa löytyy lisää muun muassa Jyväsjärven sataman alueelta sekä kävelymatkan päästä keskustasta. Lisätietoja pysäköinnistä löytyy osoitteesta http://www.jklmessut.fi/kavijalle/kulkuyhteydet-ja-pysakointi/.

Eläinlääkärintarkastus

Eläinlääkärintarkastus ja näyttelysääntöjen mukaiset rokotukset ja todistukset (ks. http://www.kissaliitto.fi) ovat pakollisia kaikille näyttelypaikalle tuleville kissoille. Eläinlääkärintarkastus on lauantaina kello 7.30 – 9.30 ja sunnuntaina kello 7.30 – 9.00. Rokotustodistuksesta on löydyttävä viimeinen rokotuspäivä sekä viimeinen voimassaolopäivä. Tehosterokote on annettava vähintään 15 vuorokautta ennen näyttelyä eli näiden näyttelyiden osalta viimeistään perjantaina 10. maaliskuuta. Kaikilla näyttelyyn osallistuvilla kissoilla on oltava mikrosiru. Saapumalla ajoissa eläinlääkärintarkastukseen vältyt jonottamiselta ja autat näyttelyä pysymään aikataulussa.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen tapahtuu eläinlääkärintarkastuksen jälkeen. Jos kissasi osallistuu näyttelyyn myös sunnuntaina, varmistathan, että ilmoittautumisen vastaanottava henkilö merkitsee ilmoittautumisen myös sunnuntaille. Tällöin sinun ei tarvitse tulla uudestaan sunnuntaina ilmoittautumaan. Ilmoittautumisesta saat luettelon, josta voit tarkistaa kissasi numeron. Saat lisäksi näytteilleasettajien pääsylipun messuille. Vahvistuskirjettä ei tarvitse tulostaa!

Huom! Yhden kissan näyttelymaksu sisältää yhden ihmisen pääsylipun. Sisään pääsee siis yksi ihminen / näyttelyyn ilmoitettu kissa (tai palkintoa noutamaan tuleva näyttelypäällikölle ilmoitettu Suomen Kissaliiton Vuoden Kissa). Mikäli yhden kissan mukana saapuu näyttelyyn useampi ihminen, on muiden ostettava pääsylippu erikseen. Pääsylipun voi ostaa etukäteen verkkokaupasta tai näyttelyyn tultaessa sisäänkäynnin yhteydessä olevasta lipunmyynnistä

Sunnuntaina kaikkien kissojen on oltava paikalla kello 9.00. Huom! Kesäaika alkaa eli kello käännetään sunnuntaina aamuyöllä kello 3 tunti eteenpäin klo 4:ään. Varmistathan, että olet siis sunnuntaina oikeassa ajassa. Saapumalla ajoissa autat näyttelyn kulkua pysymään suunnitellussa aikataulussa!

Häkkijärjestys

Lauantaina häkkipaikat on valmiiksi numeroitu ja häkkipaikkojen siirtäminen ilman näyttelypäällikön lupaa on ehdottomasti kielletty! Saman omistajan kissat on pyritty laittamaan vierekkäin ja näyttelypäällikölle ajoissa saapuneet häkkitoiveet on pyritty ottamaan huomioon mahdollisimman hyvin. Ohjeistava häkkikartta löytyy sivun alareunasta. Klikkaa kuvaa saadaksesi se isommaksi. Kissasi numeron löydät Omakissasta, kun menet Näyttelyt-sivulle ja klikkaat kyseisen näyttelyn rivillä, jolloin alle avautuu ilmoittamiesi kissojen tiedot numeroiden kera

Näyttelyyn tarvitset kissaasi varten häkkiverhot näyttelyhäkin kolmelle seinälle, häkin päälle kattopalan ja pohjalle alustan (häkin korkeus on 56 cm, pohja 65 cm x 65 cm). Oman häkin minimikoko on 50 cm x 50 cm x 50 cm. Oman häkin on mahduttava häkkipaikkaan, jonka pinta-ala on 65 cm x 65 cm. Mikäli osallistut perjantaina talkoisiin, voit sisustaa kissasi häkin jo silloin.

Näyttelyssämme on saatavilla PrimaCatin hajustamatonta Clean & Compact –mikrohiekkaa näytteilleasettajien käyttöön. Kiitos PrimaCat!

Mikäli kissasi on paikalla myös sunnuntaina, voi häkkiverhot tai oman kevythäkin jättää paikalleen lauantaina. Laita kissasi sunnuntain numero lauantaina valmiiksi häkkiin ennen kotiinlähtöä. Numerolappuja ja tusseja löytyy infopöydästämme.

Kissat, jotka tulevat paikalle vain sunnuntaina, voidaan sijoittaa vapaasti tyhjänä oleviin häkkeihin mielellään oman rodun lähettyville.

Arvostelu, tuomarin parhaiden valinta ja paneeli

Arvostelu alkaa lauantaina kello 10.00 ja sunnuntaina kello 9.30. Omistajat voivat itse esitellä kissansa tuomarille. Pyydämme näytteilleasettajia seuraamaan tuomarin arvostelua ja valmistautumaan hyvissä ajoin tuomaan oman kissansa arvosteluun, jotta näyttely etenee sujuvasti. Tuomarin paras -valinnat tehdään heti laatuarvostelujen jälkeen. Tuomarin paras -valintojen ja paneelin välissä on tauko. Lauantaina tauolla palkitaan Suomen Kissaliiton Vuoden Kissat 2016 ja sunnuntaina Keski-Suoomen Kissayhdistys ry:n Vuoden Kissat 2016.

Paneeli on kumpanakin päivänä häkitön. Paneelipaikalle järjestetään koontialue, johon omistajat tuovat kissansa suoraan assistenteille. Kissa tuodaan alueelle viimeistään edellisen luokan paneelin aikana ja kissan saapumisesta ilmoitetaan paneelijärjestäjälle. Kissa luovutetaan paneeliin suoraan assistentille, jolla on kissan numero, jonka jälkeen omistaja siirtyy paneelialueen toiseen päähän vastaanottamaan kissansa. Kuulutuksia seuraamalla selviää paneelin tarkempi alkamisaika sekä paneelijärjestys.

Kissan esittelijälle tulee olla kissan numero näkyvässä paikassa aina, kun kissa viedään tuomarille avosteluun, VP-, ja TP-valintoihin tai paneelipaikalle.

Näyttely päättyy lauantaina kello 18.00 ja sunnuntaina kello 17.00. Näyttely ei pääty paneelin loputtua. Näyttelysääntöjen mukaan kissa ei saa poistua näyttelypaikalta ennen näyttelyn päättymistä. Mahdollinen poistumislupa on anottava kirjallisesti ennen arvostelujen alkua näyttelypäälliköltä. Poistumislupa-anomukset löytyvät infopöydästä. Huomioittehan, että poistumislupa myönnetään vain hyvin perustelluista syistä ja uuden säännön mukaisesti näyttelyyn osallistuva kissa, jolle on myönnetty poistumislupa ennen arvostelujen alkua, ei voi osallistua Tuomarin Paras -valintaan.

Arvostelusetelit

Arvostelusetelit ovat noudettavissa sihteeristön luota. Saat kissallesi ruusukkeen ruusukepöydästä näyttämällä arvostelusetelisi. Mikäli kissasi on ollut Tuomarin Paras tai Kategorian Paras, muistathan hakea seteliin myös NOM- ja BIS-leimat ruusukepöydästä.

Junior Handler

Näyttelyssämme järjestetään sunnuntaina Junior Handler, johon voi ilmoittautua perusarvosteluun ilmoitettu kissa ja alle 15-vuotias lapsi kissan omistajan ja lapsen huoltajan luvalla ja vastuulla. Sarjoja on kaksi: alle 10-vuotiaille ja yli 10-vuotiaille lapsille. Kumpaankin sarjaan otetaan maksimissaan kymmenen osallistujaparia. Ilmoittautuminen tapahtuu näyttelypaikalla sunnuntaina klo 11 mennessä infopöydässämme, josta saa myös tarkemman ohjeistuksen, ja arvostelut alkavat klo 12. Osallistumismaksu 5 € maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä.

Muut tapahtumat

Kissanäyttelymme on osa ShowlinkPets-tapahtumaa, joka on osa isompaa kevätmessutapahtumaa Jyväskylän Paviljongissa. Kaikki kissanäyttelyymme osallistuvat pääsevät tutustumaan myös Kirja-, Ruoka-, Viini- ja ShowlinkPets-messutapahtumiin ja -osastoihin! Lisätietoja löytyy osoitteesta http://www.jklmessut.fi/kevatmessut/. Tervetuloa tutustumaan monipuoliseen tarjontaan!

Kahviot ja ravintolat

Lauantai 25.3.
Faneri-ravintolassa Lutakonaukion aulan 3. kerroksessa lounas klo 11.00-16.00
Kirja Café C-hallissa klo 10.00-18.00
Ravintola, café-bar ja fast food D-hallissa klo 9.00-18.00
Kiertävä myyntikärry lemmikkihallissa klo 7.30-10.30 ja klo 13.00-16.00

Sunnuntaina 26.3.
Faneri-ravintolassa Lutakonaukion aulan 3. kerroksessa lounas klo 11.00-15.00
Kirja Café C-hallissa klo 10.00-17.00
Ravintola, café-bar ja fast food D-hallissa klo 10.00-17.00
Kiertävä myyntikärry lemmikkihallissa klo 7.30-10.30 ja klo 13.00-16.00

Huom! Ruoka 2017 ja Viini 2017 tarjoavat paljon lisämahdollisuuksia niin juomisen kuin syömisenkin suhteen.

Muuta

FIFen näyttelysääntöjen mukaan kissan kynsien tulee olla lyhennetyt, kun se esitetään tuomarille. Kissojen trimmausta tulee välttää näyttelypaikalla. Roska-astiat on sijoitettu häkkien läheisyyteen. Muistathan huolehtia kissasi häkin ja sen ympäristön siisteydestä koko näyttelyn ajan.

Talkoot

Olet tervetullut näyttelymme pystytystalkoisiin perjantaina 24.3. klo 17.00 alkaen. Voit tulla paikalle myöhemminkin. Näyttelyn purkutalkoot alkavat sunnuntaina heti näyttelyn päätyttyä, mutta varsinainen tyhjennys ja purku saa alkaa vasta klo 17.30. Huoltoaikana eli pystytys- ja purkutalkoissa voimme käyttää D-hallin Uno Savolankadulla olevia huolto-ovia D1 ja D2. Nämä on merkitty sivun alareunasta löytyvään karttaan. Kaikki halukkaat ovat erittäin tervetulleita auttamaan näyttelyn pystyttämisessä ja purkamisessa!

Lisätietoja

Näyttelysihteeri: Susanna Piispanen, susanna.piispanen(at)keskis.net, puh. 050 328 6888, yhteydenotot mieluiten sähköpostilla

Näyttelypäällikkö: Kati Marjala, kati.marjala(at)keskis.net, puh. 040 759 7694, yhteydenotot mieluiten sähköpostilla

Tervetuloa Jyväskylään!

 

Häkkikartan saat isommaksi likkaamalla kuvaa!