Näyttelyn infokirje

79. ja 80. kansainvälinen kissanäyttely 16. ja 17.7.2016 Jämsässä

Näyttelypaikka: Jämsän jäähalli, Paununkatu 5, Jämsä (ks. kartta infokirjeen lopusta)

Ohessa muutamia näyttelyn kulun kannalta tärkeitä tietoja. Jos tarvitset lisätietoja tai muuta apua, toimihenkilömme auttavat mielellään ja vastaavat kysymyksiin. Toimihenkilöt tunnistaa näyttelyssä nimilapuista ja infopöydästä tavoitat toimihenkilöt varmimmin.

Kissan tiedot

Tarkista kissasi tiedot vahvistuskirjeestä sekä näyttelyaamuna luettelosta, ja mikäli tiedoissa ilmenee korjattavaa, ilmoita siitä viipymättä ennen näyttelyä näyttelysihteerille sähköpostilla osoitteeseen susanna.piispanen(at)keskis.net tai näyttelyaamuna sihteeristöön, kuitenkin ennen arvostelun alkua. Vastuu kissan oikeasta kilpailuluokasta ja mahdollisen kontrasigneerauksen pyytämisestä on kissan omistajalla.

Kissojen hyvinvointi

Muistattehan, että kesäaikaan on huolehdittava, ettei kissalla ole liian kuuma matkalla eikä näyttelyssä. Kissalle on tarjottava ruokaa, vettä ja hiekka-astiaa tarpeeksi usein. Huolehdithan näyttelyssä myös yleisestä puhtaudesta. Suosittelemme, että kissalla olisi arvostelussa mukana oma huiska. Valjastelu kissan kanssa on näyttelyssämme kielletty. Lukaisethan vielä ennen näyttelyyn lähtöä yleiset hygieniaohjeet kissanäyttelyihin. Kissojen hyvinvointiasioissa voitte kääntyä toimihenkilöidemme puoleen.

Parkkipaikat

Näyttelypaikan pihalla on ilmaisia parkkipaikkoja.

Eläinlääkärintarkastus

Eläinlääkärintarkastus ja näyttelysääntöjen mukaiset rokotukset ja todistukset (ks. http://www.kissaliitto.fi) ovat pakollisia kaikille näyttelypaikalle tuleville kissoille. Eläinlääkärintarkastus on lauantaina kello 8.00 – 9.30 ja sunnuntaina kello 8.00 – 9.00. Rokotustodistuksesta on löydyttävä viimeinen rokotuspäivä sekä viimeinen voimassaolopäivä. Tehosterokote on annettava vähintään 15 vuorokautta ennen näyttelyä eli näiden näyttelyiden osalta viimeistään perjantaina 1. heinäkuuta. Kaikilla näyttelyyn osallistuvilla yli 10 kk ikäisillä kissoilla on oltava tunnistusmerkintä. Sääntö ei koske ennen 1.1.2002 syntyneitä kissoja. Saapumalla ajoissa eläinlääkärintarkastukseen vältyt jonottamiselta ja autat näyttelyä pysymään aikataulussa.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen tapahtuu eläinlääkärintarkastuksen yhteydessä. Jos kissasi osallistuu näyttelyyn myös sunnuntaina, varmistathan, että ilmoittautumisen vastaanottava henkilö merkitsee ilmoittautumisen myös sunnuntaille. Tällöin sinun ei tarvitse tulla uudestaan saman kissan kanssa eläinlääkärintarkastukseen sunnuntaina. Assistentilta saat luettelon, josta voit tarkistaa kissasi numeron. Vahvistuskirjettä ei tarvitse tulostaa!

Sunnuntaina kaikkien kissojen on oltava paikalla kello 9.00. Saapumalla ajoissa autat näyttelyn kulkua pysymään suunnitellussa aikataulussa!

Häkkijärjestys

Lauantaina häkkipaikat on valmiiksi numeroitu ja häkkipaikkojen siirtäminen ilman näyttelypäällikön lupaa on ehdottomasti kielletty! Saman omistajan kissat on pyritty laittamaan vierekkäin ja näyttelypäällikölle saapuneet häkkitoiveet on pyritty ottamaan huomioon mahdollisimman hyvin.

Näyttelyyn tarvitset kissaasi varten häkkiverhot näyttelyhäkin kolmelle seinälle, häkin päälle kattopalan ja pohjalle alustan (häkin korkeus 56 cm, pohja 65×65 cm). Oman häkin minimikoko on 50x50x50 cm. Oman häkin on mahduttava häkkipaikkaan, jonka pinta-ala on 65×65 cm. Mikäli osallistut perjantaina talkoisiin, voit sisustaa kissasi häkin jo silloin.

Mikäli kissasi on paikalla myös sunnuntaina, voi häkkiverhot tai oman kevythäkin jättää paikalleen lauantaina. Laita kissasi sunnuntain numero lauantaina valmiiksi häkkiin ennen kotiinlähtöä. Numerolappuja ja tusseja löytyy läheltä ruusukepöytää. Kissat, jotka tulevat paikalle vain sunnuntaina, voidaan sijoittaa vapaasti tyhjänä oleviin häkkeihin oman rotunsa alueelle.

Arvostelu, tuomarin parhaiden valinta ja paneeli

Arvostelu alkaa lauantaina kello 10.00 ja sunnuntaina kello 9.30. Omistajat voivat itse esitellä kissansa tuomarille. Pyydämme näytteilleasettajia seuraamaan tuomarin arvostelua ja valmistautumaan hyvissä ajoin tuomaan oman kissansa arvosteluun, jotta näyttely etenee sujuvasti. Tuomarin paras -valinnat tehdään heti laatuarvostelujen jälkeen. Tuomarin paras -valintojen ja paneelin välissä on tauko.

Kissan esittelijälle tulee olla kissan numero näkyvässä paikassa aina, kun kissa viedään tuomarille avosteluun, VP-, ja TP-valintoihin tai paneelipaikalle.

Paneeli on kumpanakin päivänä häkitön. Paneelipaikalle järjestetään koontialue, johon omistajat tuovat kissansa suoraan assistenteille. Kissa tuodaan alueelle viimeistään edellisen luokan paneelin aikana ja kissan saapumisesta ilmoitetaan paneelijärjestäjälle. Tarvittaessa myös alueella olevia häkkejä voi käyttää, mutta siinäkin tapauksessa kissan saapumisesta on ilmoitettava järjestelijälle. Kissa luovutetaan paneeliin suoraan assistentille, jolla on kissan numero, jonka jälkeen omistaja siirtyy paneelialueen toiseen päähän vastaanottamaan kissansa. Kuulutuksia seuraamalla selviää paneelin tarkempi alkamisaika sekä paneelijärjestys.

Näyttely päättyy lauantaina kello 16.00 ja sunnuntaina kello 15.00.

Arvostelusetelit

Arvostelusetelit ovat noudettavissa sihteeristön luota. Saat kissallesi ruusukkeen näyttämällä arvostelusetelisi. Mikäli kissasi on ollut Tuomarin Paras tai Kategorian Paras, muistathan hakea seteliin myös NOM- ja BIS-leimat ruusukepöydästä.

Kahvio

Näyttelypaikan toisessa kerroksessa on kahvio, josta on saatavilla kuumaa ja kylmää juomaa sekä suolaista ja makeaa pikkupurtavaa molempina päivinä näyttelyn ajan.

Ruokailu

Jämsän jäähalli sijaitsee aivan Jämsän keskustan kupeessa. Keskustasta kilometrin säteeltä löytyy useampi ravintola, pizzeria, kiinalainen ravintola ja ruokakauppa. Infopöydästämme löydät lisätietoja läheisistä ruokapaikoista.

Junior Handler

Näyttelyssämme järjestetään lauantaina Junior Handler, johon voi ilmoittautua perusarvosteluun ilmoitettu kissa ja alle 15-vuotias lapsi kissan omistajan ja lapsen huoltajan luvalla ja vastuulla. Sarjoja on kaksi: alle 10-vuotiaille ja yli 10-vuotiaille lapsille. Kumpaankin sarjaan otetaan maksimissaan kymmenen osallistujaparia. Ilmoittautuminen tapahtuu näyttelypaikalla lauantaina klo 11 mennessä infopöydässämme, josta saa myös tarkemman ohjeistuksen, ja arvostelut alkavat klo 12. Osallistumismaksu 5 € maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä.

Muuta

FIFen näyttelysääntöjen mukaan kissan kynsien tulee olla lyhennetyt, kun se esitetään tuomarille. Kissojen trimmausta tulee välttää näyttelypaikalla. Roska-astiat on sijoitettu häkkien läheisyyteen. Muistathan huolehtia kissasi häkin ja sen ympäristön siisteydestä koko näyttelyn ajan.

Talkoot

Olet tervetullut näyttelymme pystytystalkoisiin perjantaina 15.7. klo 17.00 alkaen. Voit tulla paikalle myöhemminkin. Näyttelyn purkutalkoot alkavat sunnuntaina heti näyttelyn päätyttyä. Kaikki halukkaat ovat erittäin tervetulleita auttamaan näyttelyn pystyttämisessä ja purkamisessa!

Lisätietoja

Näyttelysihteeri: Susanna Piispanen, susanna.piispanen(at)keskis.net, puh. 050 328 6888, yhteydenotot mieluiten sähköpostilla

Näyttelypäällikkö: Kati Marjala, kati.marjala(at)keskis.net, puh. 040 759 7694, yhteydenotot mieluiten sähköpostilla

Tervetuloa Jämsään!

kartta_2016_02