Näyttelyn infokirje

77. ja 78. kansainvälinen kissanäyttely 12. ja 13.3.2016 Jyväskylässä

Näyttelypaikka: Jyväskylän Paviljonki, Lutakonaukio 12, Jyväskylä (D-halli)

Ohessa muutamia näyttelyn kulun kannalta tärkeitä tietoja. Jos tarvitset lisätietoja tai muuta apua, toimihenkilömme auttavat mielellään ja vastaavat kysymyksiinne. Yhdistyksen infopöydästä tavoitat auttavan toimihenkilön varmimmin.

Tarkistathan kissasi tiedot kotona vahvistuskirjeestä sekä näyttelyaamuna luettelosta ennen arvostelun alkua. Jos kissasi tiedoissa on korjattavaa (esim. arvosteluluokka), ilmoita siitä ennen näyttelyä sähköpostitse näyttelysihteerille (susanna.piispanen(at)keskis.net) tai näyttelyaamuna sihteeristöön. Tarkista myös siitos- ja kasvattajaluokat! 

Eläinlääkärin tarkastus on pakollinen kaikille paikalle tuleville kissoille ja tapahtuu lauantaina klo 7.30-9.30 ja sunnuntaina klo 7.30-9.00

HUOM! Jos kissasi tulee näyttelyyn myös sunnuntaina, pyydä merkintä eläinlääkärin tarkastuksesta lauantaina myös sunnuntain vahvistuskirjeeseen. Näin kissasi ei tarvitse uutta tarkastusta sunnuntaina. Saapumalla ajoissa eläinlääkärintarkastukseen vältyt jonottamiselta ja näin autat omalta osaltasi näyttelyn pysymiseen suunnitellussa aikataulussa. Mikäli kissa ei läpäise eläinlääkärintarkastusta tulee se toimittaa pois näyttelypaikalta, jossa ei ole soveltuvaa tilaa eläinlääkärin hylkäämille kissoille. 

Jokaisen näyttelyyn ilmoitetun kissan, tai Suomen Kissaliiton vuoden kissana palkitun kissan kanssa tapahtumaan pääsee mukaan yksi ihminen ilmaiseksi. Kulkuluvat jaetaan aamulla ilmoittautumisen yhteydessä.

Pysäköinti: Alueella on pysäköintitalo ja pysäköinti on maksullinen. Lisätietoja pysäköinnistä. http://www.jklmessut.fi/kavijalle/kulkuyhteydet-ja-pysakointi/

Sisäänkäynti kissoille.

Sisäänkäynti kissoille

Eläinlääkärintarkastus ja näyttelysääntöjen mukaiset rokotukset ja todistukset (ks. http://www.kissaliitto.fi) ovat pakollisia kaikille näyttelypaikalle tuleville kissoille. Rokotustodistuksesta on löydyttävä viimeinen rokotuspäivä sekä viimeinen voimassaolopäivä. Tehosterokote on annettava vähintään 15 vuorokautta ennen näyttelyä. Kaikilla näyttelyyn osallistuvilla yli 10 kk ikäisillä kissoilla on oltava tunnistusmerkintä. Sääntö ei koske ennen 1.1.2002 syntyneitä kissoja.

Ilmoittautuminen tapahtuu eläinlääkäritarkastuksen yhteydessä; eläinlääkärin avustaja kerää vahvistuskirjeet ja samalla saat näyttelyluettelon. 

Häkkipaikat on numeroitu numerojärjestyksessä. Tarkista kissasi numero näyttelyluettelosta ja etsi sitä vastaava häkki. Häkkinumeroita EI SAA vaihtaa omin päin häkistä toiseen! Mikäli kissasi on paikalla myös sunnuntaina, verhot tai oman kevythäkin voi jättää paikalleen lauantai- iltana. Oman häkin minimikoko on 50x50x50 cm. 

Arvostelu alkaa lauantaina klo 10.00 ja sunnuntaina klo 9.30. Omistajat voivat itse esitellä kissat tuomarille. Pyydämme näytteilleasettajia seuraamaan tuomarin arvostelua ja valmistautumaan hyvissä ajoin tuomaan oman kissansa arvosteluun, jotta näyttely etenee sujuvasti. Tuomarin paras -valinnat tehdään heti laatuarvostelujen jälkeen. Tuomarin paras valintojen ja paneelin välissä on pieni tauko. Kuulutuksia seuraamalla selviää paneelin tarkempi alkamisaika sekä paneelijärjestys. 

Suomen Kissaliiton vuoden kisat palkitaan lauantaina ennen paneelia. Sunnuntaina palkitsemme Kes-Kisin vuoden kissat.

Näyttely päättyy lauantaina klo 18 ja sunnuntaina klo 17. Näyttelysääntöjen mukaan kissa ei saa poistua näyttelypaikalta ennen näyttelyn päättymistä. Mahdollinen poistumislupa on anottava kirjallisesti ennen arvostelujen alkua näyttelypäälliköltä. Poistumislupa-anomukset löytyvät infopöydästä. Tapahtuman luonteen vuoksi poistumislupia myönnetään ainoastaan painavasta syystä. Näyttely ei pääty paneelin loputtua.

Kissan esittelijällä on oltava kissan numero näkyvässä paikassa aina, kun kissa viedään tuomarille arvosteluun, VP- ja TP-valintoihin tai paneelipaikalle.

Arvostelusetelit ovat noudettavissa ruusukepöydästä. 

Muistathan pyytää paneelin loputtua ruusukepöydästä kissan diplomiin tarvittavat leimat saavutetuista tuloksista, sekä huolehtia mahdollisista tuomarien kontrasigneerauksista serteihin!

Jokaisen häkkirivin päähän tulee jätesäkki roskia varten.  Tarvittaessa lisää roskapusseja saa toimihenkilöiltä. Muistathan, että näytteilleasettajana olet vastuussa kissasi häkin ja sen ympäristön siisteydestä koko näyttelyn ajan. Kissanhiekkaa ei missään tapauksessa saa laittaa WC-pönttöön!

Paviljongissa on tarjolla runsaasti ravintola- ja kahvilapalveluita! Viikonloppuna tapahtumia on paljon:

Showlink Pets-tapahtuma http://www.sevent.fi/showlinkpets/ 

Snowcross-World Championship osakilpailu + kelkka ja ATV-messut

Jyväskylän kirjamessut

Viini 2016

Ruoka 2016

Lisätietoja tapahtumista http://www.paviljonki.fi/fi/uutiset/koko-perheen-suurtapahtuma-jyv-skyl-n-paviljongissa-12-13-maaliskuuta

Yhteystietoja:

Näyttelysihteeri: Susanna Piispanen susanna.piispanen(at)keskis.net                              

Näyttelypäällikkö: Katja Patrikainen, 050 911 3135, katja.patrikainen(at)keskis.net

Pääassistentti: Riikka Turpeinen