Näyttelytiedote

Keskis ry:n syysnäyttelyyn 2020 tulevien on huomioitava seuraavaa:

  • Pyrimme tekemään näyttelystämme mahdollisimman turvallisen kaikille kissoille ja näytteilleasettajille. Seuraamme koronavirustilannetta ja huomioimme annetut suositukset näyttelyn järjestelyissä. Toimimme viranomaisten ohjeiden mukaan ja tarvittaessa myös peruutamme näyttelyn. Jos näyttely joudutaan viranomaisten määräyksestä perumaan, palautamme näyttelymaksut kokonaisuudessaan niille, jotka lähettävät tilitietonsa ohjeidemme mukaan sääntömääräisessä ajassa (14 vuorokauden sisällä näyttelystä).
  • Näyttely on Drive In -näyttely ja yleisöltä suljettu. Poikkeustilanteen vuoksi näyttelypaikalle ei oteta kaverikissoja. Näyttelyyn pääsee vain 1 ihminen / 1 ilmoitettu kissa eli esim. kolmen ilmoitetun kissan kanssa pääsee sisään kolme ihmistä. Tarkastamme tämän sisääntulossa, jossa myös annetaan käteen leima, jota näyttämällä pääsee sisälle näyttelyn aikanakin. Tämän avulla myös varmistamme, ettei näyttelyhalliin tule ulkopuolisia. Turvallisuussyistä pyydämme, että näytteilleasettajat viettäisivät mahdollisimman vähän aikaa näyttelyhallissa.
  • Seuraamme THL:n suosituksia maskien käytöstä ja mikäli suositus on voimassa näyttelymme aikana, edellytämme kaikilta maskin käyttöä näyttelytilassa. Tällöin näytteilleasettajat tuovat itse omat maskinsa. Kes-Kis ry ei tule niitä näytteilleasettajille tarjoamaan. Jos maski unohtuu matkasta, pyydä esimerkiksi maskia käyttävää tuttavaa huolehtimaan kissastasi. Tarvittaessa tuomareiden assistentit voivat hakea ja esitellä kissan tuomarille.
  • Turvavälejä tulee noudattaa häkkejä pystyttäessä. Tarjoamme näyttelyhallissa häkkejä näytteilleasettajien käyttöön ja ne ovat valmiiksi sijoitellut turvavälit huomioiden. Niitä saa siirtää vain näyttelyn toimihenkilöiden luvalla. Omia häkkejä käyttäville tarjotaan pöytätilaa. Häkit täytyy sijoittaa niin, että eri talouksien kissat eivät ole vierekkäin vaan pöydille on jäätävä yhden häkkipaikan verran tyhjää tilaa häkkien väliin. Häkkien välipahveja on käytettävä häkkien väleissä. Omien häkkien sijoittelua tullaan valvomaan päivän aikana. Drive In -näyttelyssä kissa voi tulla arvosteluun myös kuljetusboksista ja sille ei ole välttämätöntä pystyttää näyttelyhäkkiä. Kuljetusbokseille on varattu pöytätilaa. Kissan hyvinvointi on aina etusijalla ja kissalla on oltava mahdollisuus käyttää hiekkalaatikkoa, juoda ja ruokailla näyttelypäivän aikana.
  • Näytteilleasettajien ja heidän kissojensa tavaroiden on mahduttava tarjoamamme häkkipaikan alle. Kissakärryjen mukaanottoa on myös pyrittävä välttämään. Tavaroiden, kuljetusboksien ja kärryjen säilyttäminen näyttelyhallin kulkuväylillä on ehdottomasti kielletty. Näin parannamme mahdollisuuksia turvavälien noudattamiseen ja pidämme pienen hallin käytävät väljinä.
  • Näyttelyalue on Peurunka hotellin päärakennuksessa ja näyttelytilan sisäänkäynti on hotellin sisällä yhden käytävän loppupuolella. Käytävän läheisyydessä on aulatilaa sekä kahvila/bistro. Tämä tarkoittaa, että näytteilleasettajat voivat turvavälit huomioiden tavata toisiaan sisätiloissa myös näyttelyalueen ulkopuolella, sään salliessa mielellään myös ulkotiloissa. Hotellista huoneen varanneet voivat viettää aikaa huoneissaan. Huom. Näyttelysääntöjen mukaan kissat eivät kuitenkaan voi poistua näyttelypaikalta (hallista) ennen luvan saamista / näyttelyn päättymistä.
  • Saapuminen näyttelyyn on porrastettu, jotta pystymme pitämään ihmismäärät hallissa mahdollisimman pieninä. Samasta syystä kissat, jotka eivät pääse paneeliin, voivat poistua heti arvostelusetelin saatuaan. Tätä myös erittäin vahvasti suosittelemme. Pyydämme, että paneelia tulisivat seuraamaan ainoastaan ne näytteilleasettajat, keiden kissat kulloinkin ovat paneelissa kilpailemassa.
  • Tuomaripöytien läheisyydessä pyydetään tuomarin ja hänen assistenttinsa lisäksi olemaan ainoastaan kissan esittelijä, joka tuo kissan tuomarin pöydälle ja perääntyy tämän jälkeen turvaetäisyydelle. Mikäli tuomari pyytää, kissa tuodaan etukäteen tuomarihäkkiin, josta tuomari ottaa kissan arvosteltavaksi ja laittaa takaisin arvostelun tehtyään. Tämän jälkeen kissa haetaan pois häkistä.
  • Näyttelyyn osallistuvien kissojen, näytteilleasettajien ja toimihenkilöiden tulee olla terveitä ja oireettomia näyttelyyn tullessaan! Mikäli kuulut riskiryhmään, noudatathan viranomaisten ohjeistusta liikkumisen ja sosiaalisten kontaktien suhteen – tarvittaessa, vaikka jäämällä näyttelystä pois.
Näyttelytiedote